• Παλεύοντας να νιώσω σαν «γυναίκα».

  Η υπογονιμότητα και οι πολυκυστικές ωοθήκες με έχουν κάνει και νιώθω σαν θυμωμένος έφηβος και άντρας... όχι γυναίκα.

 • Κρατώντας το κεφάλι ψηλά

  Θα συνεχίσω να προσπαθώ και δεν θα τα παρατήσω. Ξέρω πως αν συνεχίσω να έχω πίστη, τα χρήματα για την θεραπευτική αγωγή κάπου θα βρεθούν. .

 • Νιώθω στεναχώρια…

  Βίωσα όλα τα συναισθήματα, πλην αυτού που λαχταρούσα περισσότερο, την αποδοχή. Δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο εδώ και 17 χρόνια, όσο δηλαδή έχει διαρκέσει και η διαδρομή μας προς την δημιουργία μιας οικογένειας.

 • Στείρα και όχι «χωρίς παιδί»

  Κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καταλάβει πως ενώ λατρεύω τον θετό μου γιο, παραμένω η «στείρα».

 • Πόνος και Θλίψη

  Προσπαθούμε να κάνουμε παιδί εδώ και δέκα χρόνια, έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Οι φίλοι μας και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών μας αποκτάνε τα δικά τους παιδιά ξανά και ξανά.

 Fb: @mystikipyli
Twitter: @mystikipyli

mitrotita.gr

Υπογόνιμες σκέψεις...

 

 

 

 

 

 

Την πρώτη επαφή την είχα με τον @@@@  τέλος του 2016, στην αρχή ήταν άψογος στην επικοινωνία του, τυπικός στα τηλέφωνα, κατατοπιστικός, ευγενικός πρώτη φορά πήγα στο ιατρείο του τον Φεβρουάριο του '17

Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι είχα ραντεβού στις 9πμ , το ίδιο και άλλες 15 κοπέλες! Τελικά μας είδε στις 2μμ

Μου έκανε έναν τυπικό υπέρηχο, στον οποίο δεν σημείωσε πάνω ούτε το όνομα μου (έγραφε το όνομα μιας άλλης ασθενούς και έγραφε ότι είμαι στην 24η εβδομάδα εγκυμοσύνης!), ενώ φυσικά δεν ήμουν έγκυος, περίμενα την επόμενη μου περίοδο.

Παρέβλεψα αυτο το λαθάκι και του έδειξα όλες τις εξετάσεις που είχα κάνει, διότι είμαι πολύ σχολαστικός και οργανωτικός άνθρωπος.

Αρκετές κοπέλες τον επαινούσαν για την στάση του και τα θετικά του αποτελέσματα, όμως σαν πρόβατο που ήμουν, σκέφτηκα να του δώσω μια ευκαιρία.

Έκανα την 1η μου προσπάθεια εξωσωματικής στην οποία είχα 50-60 ωάρια

Καθυστέρησε πάρα πολύ να μου τα πάρει (μάλλον γιατί δεν τον βόλευε η ημέρα) και καταλήξαμε με 42 ωάρια από τα οποία μόνο τα 9 γονιμοποιήθηκαν (τα υπόλοιπα εικάζω ότι λόγω της καθυστέρησης στην ωοληψία κατέστησαν άχρηστα)

Η γυναικολόγος μου στη Ρόδο ήταν αντίθετη με το πρωτόκολλο που μου πρότεινε ο γιατρός και μου έλεγε ότι θα καταλήξω στην εντατική με τις δόσεις που μου έδινε.

Την ημέρα της εμβρυομεταφοράς, έφτασα στο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω, ούτε να καθίσω, ήρθε η ασφάλεια του νοσοκομείου και με μετέφερε με αναπηρικό καροτσάκι στο αεροσκάφος.

Δυστυχώς η γυναικολόγος μου στη Ρόδο είχε δίκιο, πέρασα 3 εβδομάδες στο νοσοκομείο με σοβαρή υπερδιέγερση, τα νεφρά μου είχαν καταρρεύσει, ήμουν με οξυγόνο, μου έβαλαν κεντρική γραμμή και με ειδικό επεμβατικό ακτινολόγο πέρασαν ένα σωληνάκι στην κοιλιά και έβγαλαν 8 λίτρα ασκίτη από την κοιλιακή χώρα. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, δεν μπορούσα να καταπιώ, το υγρό είχε φτάσει στους πνεύμονες και κάθε μέρα κάναμε υπέρηχο στην καρδιά για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει πάει υγρό στο περικάρδιο.

Αντί να μου βάλει βλαστοκύστες όπως είχα ζητήσει, μου έβαλε έμβρυα 2 ημερών, γιατί ήταν Παρασκευή και φοβόταν μήπως με «φορτωθεί» τη Δευτέρα που θα ήταν έτοιμες οι βλαστοκύστες.

Τον καλούσαν τον γιατρό από το νοσοκομείο της Ρόδο και δεν απαντούσε!

Αφού το ξεπέρασα το πρόβλημα και επειδή είχαμε στην κατάψυξη άλλα 6 έμβρυα, είπα να μην τα χάσω και να κάνω άλλη μια προσπάθεια.

Πάλι η αγωγή που μου έδωσε δεν ήταν κατάλληλη, έβγαλα 4 κύστες και έπρεπε να τις αφαιρέσω με παρακέντηση

Και η 2η προσπάθεια ήταν αποτυχημένη και από τον Αύγουστο που του είπα ότι είχα αρνητική χοριακή, με πήρε τηλέφωνο 7 εβδομάδες μετα!

Η συμπεριφορά του μέχρι να πάρει τα λεφτά ήταν άψογη, μόλις έπεσε το χρήμα δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για την υγεία μου, ούτε για να με καθοδηγήσει για το τι εξετάσεις πρέπει να κάνουμε για να ψάξουμε το θέμα παραπάνω

Να σημειώσω ότι είμαι 31 χρόνων, υγιέστατη, κάνω κάθε μήνα ωορρηξία σε σταθερό κύκλο 28 ημερών και επιλέξαμε εξωσωματική επειδή ο σύζυγος μου έχει θέμα με την κινητικότητα και τη μορφολογία στο σπέρμα.

 

Εύη

Copyright © 2020 Μυστική Πύλη - mitrotita.gr Rights Reserved.
SlideBar

Τέλος συζήτησης

SlideBar