• Παλεύοντας να νιώσω σαν «γυναίκα».

  Η υπογονιμότητα και οι πολυκυστικές ωοθήκες με έχουν κάνει και νιώθω σαν θυμωμένος έφηβος και άντρας... όχι γυναίκα.

 • Κρατώντας το κεφάλι ψηλά

  Θα συνεχίσω να προσπαθώ και δεν θα τα παρατήσω. Ξέρω πως αν συνεχίσω να έχω πίστη, τα χρήματα για την θεραπευτική αγωγή κάπου θα βρεθούν. .

 • Νιώθω στεναχώρια…

  Βίωσα όλα τα συναισθήματα, πλην αυτού που λαχταρούσα περισσότερο, την αποδοχή. Δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο εδώ και 17 χρόνια, όσο δηλαδή έχει διαρκέσει και η διαδρομή μας προς την δημιουργία μιας οικογένειας.

 • Στείρα και όχι «χωρίς παιδί»

  Κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καταλάβει πως ενώ λατρεύω τον θετό μου γιο, παραμένω η «στείρα».

 • Πόνος και Θλίψη

  Προσπαθούμε να κάνουμε παιδί εδώ και δέκα χρόνια, έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Οι φίλοι μας και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών μας αποκτάνε τα δικά τους παιδιά ξανά και ξανά.

 Fb: @mystikipyli
Twitter: @mystikipyli

mitrotita.gr

Υπογόνιμες σκέψεις...

 

 

 

 

 

 

Είμαι η Κατερίνα ….

Ιούνιος 2011… Με τον Κώστα παντρευτήκαμε όχι από  μεγάλο έρωτα … στην αρχή υπήρξε αμοιβαία συμπάθεια και σεβασμός που εξελίχθηκε σε αισθήματα αγάπης …όλοι υποστήριζαν τότε ότι ήμασταν ένα ζευγάρι που δεν του έλειπε τίποτα…

Απρίλιος 2012… Μετά από ένα ταξίδι αναψυχής αρχίζω να πιστεύω πως η οικογένεια μας θα μεγαλώσει… το επόμενο πρωί κάνω β χοριακή όπου το ίδιο μεσημέρι παίρνω και το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα…

Για κάποιο λόγο που ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να εξηγήσω θορυβήθηκα πολύ!! Όχι γιατί θέλαμε απεγνωσμένα παιδί , ίσα ίσα που δεν ήταν στα άμεσα σχέδια μας .

Η επαγγελματική μου δραστηριότητα όμως με έφερνε καθημερινά σε επαφή με υπογόνιμα ζευγάρια κ άθελα μου ταυτιζόμουν και συχνά βασάνιζα το μυαλό μου με ερωτήματα τύπου ‘’ μήπως κ εμείς ανήκουμε στην Υπογονιμότητα ?‘’ Μάλιστα σκεφτόμουν κ όλα τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση που ανήκα σε μια από τις ομάδες της Υπογονιμότητας ….

Ο γυναικολόγος τότε μου είχε πει ότι λόγω ηλικίας (εγώ τότε 32 και ο Κώστας 34) θα έπρεπε να μπω στην διαδικασία των εξετάσεων μετά από ένα 6μηνο ελεύθερων επαφών. Εμένα όμως κάτι με ‘’έτρωγε’’…

Τον Αύγουστο του 2012 κάνουμε το πρώτο σπερμοδιάγραμμα … το αποτέλεσμα θλιβερό… πλήρης αζωοσπερμία!!! Ο ιατρός τότε μου είπε να μην ανησυχώ και πως απλά θα προχωρούσαμε σε εξωσωματική όπου στην φάση της ωοληψίας θα γινόταν ταυτόχρονα και η βιοψία όρχεως.

Πόσο απλά όμως μπορείς να εξηγήσεις στον σύντροφό σου ότι η εξέταση του παραπέμπει σε άλλα ιατρικά μονοπάτια?? Στον δρόμο της επιστροφής τηλεφώνησα σε έναν φίλο ψυχολόγο προκειμένου να με συμβουλεύσει για τον πως θα το διαχειριζόμουν… Δεν ήξερα ποιον ήθελα να προστατέψω … τον σύντροφό μου που θα του ανακοίνωνα το αποτέλεσμα? Τον εαυτό μου, που από εκείνη τη στιγμή που πήρα το αποτέλεσμα της εξέτασης ξεκινούσε ο δικός μου Γολγοθάς?

Γιατί η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερα γνωρίζεις τόσο πιο δύσκολα βάζεις τις σκέψεις σου σε σειρά και δυστυχώς γνώριζα πολλά…

Το πρώτο σοβαρό στάδιο ήταν πως κατόπιν παρότρυνσης του ιατρού και της εμβρυολόγου θα έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θα αγοράζαμε από τράπεζα σπέρματος δείγμα ώστε σε πιθανό αρνητικό δείγμα της βιοψίας να γονιμοποιηθούν τα ωάρια μου με το δανεικό….

Ο Κώστας επί μια εβδομάδα ήταν ανένδοτος και μόνο στην ιδέα… εγώ συνέχιζα τις επισκέψεις στον ψυχολόγο ώσπου ένα απόγευμα του έθεσα το δίλημμα που βασάνιζε και εμένα … είχαμε δύο επιλογές σε περίπτωση αρνητικής βιοψίας… η πρώτη ήταν να μην αποκτήσουμε ποτέ παιδί και η δεύτερη ήταν να το αποκτήσουμε με την χρησιμοποίηση του δανεικού …. Καταλήξαμε ότι προχωράμε με όποιο τίμημα … ο στόχος ήταν να μεγαλώσει η οικογένεια μας….

08/10/2012 έγινε η ωοληψία και η βιοψία όρχεως… πανηγυρίζαμε !!! από τα 13 ωάρια κατάλληλα για γονιμοποίηση ήταν τα  12 με δείγμα της βιοψίας και γονιμοποιήθηκαν τα 9!

13/10/2012 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά τριών εμβρύων , 2 ανεπτυγμένων βλαστοκύστεων και μιας αναπτυσσόμενης….. όλοι ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι και είχαν σίγουρη την επιτυχία… εγώ ακολούθησα ταπεινά τις οδηγίες του ιατρού  όπου και στις 12 ημέρες της αναμονής η πιο συγκλονιστική μου δραστηριότητα ήταν το ντους!!

22/10/2012 ημέρα της β χοριακής … νόμιζα πως η καρδιά μου θα έσπαγε !! ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες το αντιμετώπιζα ήρεμα εκείνη την ημέρα είχα αρχίσει να παραλογίζομαι  !!!

Το μεσημέρι μου ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα … ο ιατρός στο τηλέφωνο μου είπε πως μπορώ να πενθήσω όσο θέλω αλλά να το ξεπεράσω γρήγορα και να ξαναπροσπαθήσουμε … όπως ανέφερε και μια συνάδελφος μου … ο πελαργός είχε κάνει λάθος γραφείο !!!!

Οι επόμενες ημέρες ήταν πραγματικά ημέρες πένθους με αναπάντητα ερωτήματα και με αίσθημα αποστροφής προς όλους και όλα ….

Ο ιατρός ήταν αυτός που με παρότρυνε να ξαναπροσπαθήσω άμεσα με ένα νέο για εκείνη την εποχή πρωτόκολλο πολύ φιλικό …. Ήμουν ανένδοτη πλησίαζαν Χριστούγεννα και για κανέναν λόγο δεν ήθελα να περάσω ‘’ μαύρες ‘’ γιορτές…

Πιο πολύ για να μην στεναχωρήσω τον Κώστα συμφώνησα… κάναμε λοιπόν αυτό το φιλικό πρωτόκολλο και πήραμε στην ωοληψία  άλλα 12 ωάρια εκ των οποίων τα 6 γονιμοποιήθηκαν …

05/12/2012 έγινε η εμβρυομεταφορά επίσης τριών εμβρύων σε στάδιο αναπτυγμένης βλαστοκύστης…

Οι ημέρες που ακολούθησαν δεν θύμιζαν σε τίποτα την πρώτη προσπάθεια… μετα το δεύτερο εικοσιτετράωρο της εμβρυομεταφοράς συμπεριφερόμουν σαν να μην είχε προηγηθεί τίποτα !!! ίσως γιατί φοβόμουν πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ….

14/12/2012 το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο!!! Β χοριακή 96 μονάδες !!!!!

Ήξερα πολύ καλά ότι έπρεπε να είμαι συγκρατημένη … το άγχος και η αγωνία μεταλλάχθηκαν σε αγωνία για την εξέλιξη αυτού του πολυπόθητου εμβρύου …

Αυτό το έμβρυο που το ταλαιπώρησα αρκετές φορές λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων … που κινδύνευσε να χαθεί στην 8η εβδομάδα κύησης λόγω μιας μεγάλης αποκόλλησης , που γεννήθηκε την 35 εβδομάδα με βάρος 3280 και που σήμερα είναι η δική μου 4 χρονη μπαλαρίνα!!!

Γράφοντας τα παραπάνω λίγο δυσκολεύομαι να πληκτρολογώ βουρκωμένη και συγχωρήστε με για την φλυαρία μου όμως θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω :

Ø  Ο λόγος που ανέφερα αρχικά την γνωριμία μου με τον Κώστα ήταν για να επισημάνω ως παθούσα και ως επαγγελματίας ότι το μονοπάτι της Υπογονιμότητας συχνά δεν πατιέται και από τους δύο… έχω δει πολλά ζευγάρια να χωρίζουν μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν όλο αυτό που φαντάζει τεράστιο τέρας … χρειάζεται λοιπόν αμοιβαίος σεβασμός και κοινός στόχος … σημασία δεν έχει ποιος είναι ο υπογόνιμος  από τους δύο αλλά ότι και οι δύο θα μπουν στην διαδικασία…

Έχω ακούσει γυναίκες να λένε ‘’ όλα εγώ τα περνάω… εγώ έχω κάνει το σώμα μου σουρωτήρι, εγώ εξετάζομαι , εκείνος δεν κάνει τίποτα ‘’ … επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι άνδρες ψυχολογικά το περνούν πιο έντονα από εμάς… γιατί είναι τα αιώνια παιδιά…

Ø  Ο λόγος επίσης που ανέφερα την επαγγελματική μου εξοικείωση με τον χώρο είναι για να σας πω με πολύ αγάπη να μην κάνετε καμία έκπτωση στον εαυτό σας!!! Ο πιο γνωστός ιατρός δεν είναι πάντα και ο πιο καλός !!! Μην δέχεστε την μαζικότητα, απαιτείστε την εξατομίκευση και τον σεβασμό που σας αξίζει σαν άτομο, σαν προσπάθεια και φυσικά τον σεβασμό στο θαύμα της φύσης για το οποίο παλεύετε….

Καλή επιτυχία από καρδιάς σε όλες …..

 

Copyright © 2018 Μυστική Πύλη - mitrotita.gr Rights Reserved.
SlideBar

Τέλος συζήτησης

SlideBar