Ο τρόμος που ένιωσα όταν Τον αμφισβήτησα.

767
0
Cute beautiful girl folded her hands in prayer. A woman asks God for help.

Ο κύκλος των εξετάσεων έκλεισε με μια Υστεροσκόπιση για να βεβαιωθούμε και ιατρικώς πια ότι και η μήτρα ήταν καλά! Δυστυχώς όμως τα χρήματα μας είχαν τελειώσει. Έτσι το όνειρο έπρεπε να μπει στην αναμονή και να δουλέψουμε για να μαζέψουμε ξανά το ποσό για την επόμενη εξωσωματική.

Αλήθεια, πως λες σε ένα Όνειρο να «περιμένει»;

Πώς μερώνεις την ελπίδα να μη κουραστεί και να είναι εκεί όταν πεζά και τόσο ασήμαντα πράγματα, όπως τα λεφτά, είναι πιο ισχυρά από μια ζωή;

Δε γίνεται…

Κι εκεί έρχεται το βάρος της καθημερινότητας αλλά και των όσων έχεις ζήσει μέχρι τότε.

Δε πήγαινα σε γενέθλια. Δεν ήθελα να ξυπνάω το πρωί περιμένοντας και μετρώντας, χρήματα για την επόμενη προσπάθεια. Δεν ήθελα τις γιορτές, δεν ήθελα να ακούω πως κάποια γέννησε πόσο μάλλον να την επισκεφθώ κιόλας. Δε γινόταν να μη σκεφτώ:

«Γιατί αυτή κι όχι κι εγώ;»

Ήθελα μονάχα να κοιμηθώ, και να ξυπνήσω την ημέρα της εξωσωματικής.

Η επόμενη αποτυχία με έφερε σε αμφισβήτηση με το θέλημα του Θεού.

Γιατί δε μπορούσε μια φορά το θέλημα Του να συμπίπτει με το δικό μου;

Ζητούσα πολλά;

Μέχρι τότε ένοιωθα τόσο κοντά Του, περπατούσα στα χνάρια Του, πήγα στην Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντω, έφαγα το μήλο της, πήγα στην Παναγία την Τσαμπίκα, τάξαμε να βαπτίσουμε αυτό που τόσο περιμέναμε το όνομα του Πανορμίτη «Μιχαήλ-Άγγελος», πίστευα..

Τον πίστευα, αυτός γιατί με είχε ξεχάσει;

Αυτό ήταν για μένα το μεγάλος μου φόβος. Ο τρόμος που ένιωσα όταν Τον αμφισβήτησα.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο “Ακροβατώντας”

Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here