Συνεργάτες

[wpseo_breadcrumb]

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Νικόλαος Ζαφρανάς

Ψυχολόγος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του εκπαιδευτικού προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας του Gestalt foundation στη Θεσσαλονίκη (σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά κριτήρια της EAGT – European Association for Gestalt Therapy – και της ΕΕΣ – Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής), διδάκτορας του Τμήματος Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Brunel (Λονδίνο, Μ. Βρετανία), κάτοχος προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου Magister Artium (Master of Arts) στο πιάνο από το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικής Τέχνης, Γκράτς, Αυστρία, Πτυχίο Αρμονίας από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και σπουδές πιάνου (Δίπλωμα Εθνικού Ωδείου Αθηνών, Πανεπιστήμιο του Illinois στην Urbana-Champaign, Illinois, ΗΠΑ) και ψυχολογίας-ψυχοθεραπείας (Gestalt Foundation και American College of Higher Studies, Θεσσαλονίκη).

Βραβευμένος σε ποικίλες δρατηριότητες και περιστάσεις – πρόσκληση για ομιλία στο TEDx Athens 2011, βραβείο εξαιρετικής επίδοσης στο διαγωνισμό “Moscow Sounds”, Μόσχα 2008, 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό “Jugend Musiziert”, Φρανκφούρτη 1987, Υποτροφία “Κονσταντίν και Τζούλια Γκάνεφ”, 1988, Υποτροφία του Πανεπιστημίου του Illinois, ΗΠΑ (1990-1992), Πρόσκληση εκπροσώπησης της Ελλάδας στον 5ο και 6ο Διεθνή Μαραθώνιο Πιάνου στην Ισπανία το 1988 και 1990 αντίστοιχα.

Πολυάριθμα ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και άλλες εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Αλβανία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Ν. Αφρική, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία, ΗΠΑ κι αλλού. Πολυετής παρουσία τόσο στο συναυλιακό χώρο όσο και στο διαδίκτυο (youtube κ.α.). Ιδρυτικό μέλος του Piandaemonium (6 πιάνα-12 πιανίστες) και του Transcription Ensemble.

Εργάστηκε ως korrepetitor σε περισσότερες από 17 παραγωγές όπερας του ΜΜΘ (Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) και της Όπερας Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως η Renata Scotto, η Αγνή Μπάλτσα, η Elena Mosuc, η Μαρίνα Βουλογιάννη, ο Δημήτρης Τηλιακός και πολλοί άλλοι. Πλούσια διδακτική εμπειρία ως Λέκτορας και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Πιάνου σε σημαντικά ωδεία, μαθήματα μουσικής και μουσικής προπαιδείας κ.ά. Συγγραφέας και συν-συγγραφέας τριών βιβλίων και πολλών άρθρων με πολυάριθμες συμμετοχές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες.