Συνεργάτες

Αρχική | Συνεργάτες | Ροζίνα Παλαιολόγου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ροζίνα Παλαιολόγου

Ψυχολόγος

Η Παλαιολόγου Ροζίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας, της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών με αρ. πρωτ. 11326/15-05-09.

Εργάστηκε στο Κέντρο Ημέρας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγ. Αναργύρων (9ο τμήμα Δαφνίου), στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, οικοτροφείο Βριλησσίων, συμμετέχοντας σε ομάδες εποπτείας, σε επιστημονικές ομάδες του οικοτροφείου καθώς και σε προγράμματα κοινωνικοποίησης και ατομικής ανάπτυξης των ασθενών.

Πιστοποιημένη στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστκή Θεραπεία από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς καθώς και από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γνωσιακών – Συμπεριφοριστικών Θεραπειών.
Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy – CBT) στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ), στο ολοκληρωμένο τετραετές πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης και κλινικής πρακτικής, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Ψυχοθεραπειών (European Association of Behavioural and Cognitive Therapy.

Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), πρόγραμμα μείωσης του στρες το οποίο παρέχεται από το Centre of Mindfulness in Medicine, Health Care & Society, του τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης & Πανεπιστήμιο του Brown στις ΗΠΑ.

Συντονίστρια εργαστηρίων στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς με σκοπό την εκπαίδευση ειδικών ψυχικής υγείας (ψυχολόγων – ψυχιάτρων) στην Ενσυνειδητότητα – Mindfulness. Εισηγήτρια μαθημάτων “Ενσυνειδητότητα – Αυτεπίγνωση. Mindfulness” στους σπουδαστές της Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Παρήχε εκπαίδευση στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών σχετικά με “Εφαρμογές Ενσυνειδητότητας – Mindfulness”.

Στα ειδικά ενδιαφέροντά της εντάσσεται η ψυχική υγεία της γυναίκας. Ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γονεϊκότητα και Ψυχική Υγεία” στο Τμήμα Υγείας Γυναικών της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι συντονίστρια ψυχοεκπαιδευτικών και υποστηρικτικών ομάδων γυναικών με υπογονιμότητα τόσο στη Μονάδα Γονιμότητας της ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογικής Κλινικής όσο και στο χώρο που ιδιωτεύει. Συνεργάζεται με Μαιευτικά & Γυναικολογικά ιατρεία με σκοπό την εκπαίδευση εγκύων στην ανάπτυξη συναισθηματικής ανθεκτικότητας, στη διαχείριση του στρες της λοχείας καθώς επίσης και στην πρόληψη επιλόχειου κατάθλιψης.

Συμμετέχει σε ημερίδες και συνέδρια. Συγγράφει άρθρα σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη στην υπογονιμότητα και τη μητρότητα.

Έχει δημοσιεύσει άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό «Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Έρευνας & θεραπείας Tόμος 05, Tεύχος 01, Ιανουάριος 2019 – Δεκέμβριος 2019, σελ. 13 Mindfulness Based Stress Reduction «MBSR» Παλαιολόγου Ρ.».

Iδρυτικό μέλος στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας, η οποία προωθεί ζητήματα που άπτονται της ψυχικής υγείας της γυναίκας και όλων των θεμάτων που σχετίζονται με αυτήν σε βιολογικό, ψυχολογικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), στον ειδικό τομέα Ψυχολογικής Υποστήριξης στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Μέλος της MARCE International Society for Perinatal Mental Health, Διεθνούς Εταιρείας Περιγεννητικής Ψυχικής Υγειάς.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 118 Β, Αθήνα
Κινητό . +30 697 9682 586
e-mail: info@rozinapalaiologou.gr
site: http://www.rozinapalaiologou.gr/