Συνεργάτες

[wpseo_breadcrumb]

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Στεφανία Λυμπέρη

Βιολόγος

Η Δρ Στεφανία Λυμπέρη αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπονώντας την πρακτική της άσκηση στο πρώτο κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Β. Ελλάδα. Τον ίδιο χρόνο ερχόμενη πρώτη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πήρε υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Imperial College London, όπου απέκτησε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στη Μοριακή Γενετική του Ανθρώπου.

Λαμβάνοντας παράλληλη χρηματοδότηση από το Imperial College απέκτησε και το Διδακτορικό της δίπλωμα στην Κυτταρική Βιολογία και κατόπιν συνέχισε την μεταδιδακτορική στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital, στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Η Δρ Στεφανία Λυμπέρη έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή συνέδρια και η έρευνά της έχει δημοσιευτεί σε διακεκριμένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει εργαστεί στην Ελληνική Επιτροπή Βιοηθικής και έχει λάβει χρηματοδότηση από το πλαίσιο του 4ου Στρατηγικού Στόχου του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Αποκτώντας και την πιστοποίηση για την ανάλυση σπέρματος από το ESHRE/SIGA (European Society of Human Reproduction and Embryology/Special Interest Group in Andrology), έχει αναλάβει την διεύθυνση του Πρότυπου Ανδρολογικού Εργαστηρίου της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιούνται όλες οι συμβατικές και εξειδικευμένες εξετάσεις για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας. Είναι μέλος του European Society of Human Reproduction and Embryology και του European Academy of Andrology.