Τροποποιημένος Φυσικός Κύκλος

0
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82

Σε ένα φυσικό κύκλο εξωσωματικής δε γίνεται διέγερση ωοθηκών με φάρμακα. Η γυναίκα παρακολουθείται υπερηχογραφικά ενώ χρησιμοποιούνται χαμηλές δόσεις φαρμάκων κατά τη διάρκεια του. Ο στόχος είναι να συλλεχθεί το ένα ωάριο χωρίς την πιθανότητα ακύρωσης του κύκλου. Αυτό προϋποθέτει  την σωστή παρακολούθηση και τις ορθές μετρήσεις της ορμόνης LH που συνήθως ευθύνεται για την πρόωρη ωορρηξία.

Ο Τροποποιημένος Φυσικός Κύκλος μπορεί να περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων όπως του GnRH ανταγωνιστή  -Orgalutran (Ganirelix) Cetrotide (Cetrorelix) – για την αποφυγή πρόωρης αιχμής της LH, των γοναδοτροπινών και της hCG για την πρόκληση της τελικής ωρίμανσης του ωαρίου, και υποστήριξης του ωχρού σωματίου.

Πλεονεκτήματα:

-απουσία φαρμακευτικής διέγερσης των ωοθηκών

-συνήθως δεν υπάρχουν παρενέργειες ή επιπλοκές

-μικρή χρονική διάρκεια

– σχετικά μικρό κόστος

Μειονεκτήματα:

-ελπίζουμε στην σωστή ανάπτυξη και ωρίμανση ενός ωαρίου ικανού να εμφυτευτεί στην μήτρα και να δώσει εγκυμοσύνη με συνέπεια το μικρό ποσοστό επιτυχίας.

 

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!