Κοινωνικός περίγυρος και διαχείριση συναισθημάτων

[wpseo_breadcrumb]

Κοινωνικός περίγυρος και διαχείριση συναισθημάτων

Όσο περνάει ο καιρός και το γλέντι του γάμου απομακρύνεται όλοι αρχίζουν να αναρωτιούνται πότε, γιατί όχι ακόμα, άντε, τι
Κάθεστε, τι περιμένετε, και η ντροπή μεγαλώνει και κρύβεσαι γιατί εσύ ξέρεις, εσύ πονάς, και εκείνοι δεν νοιάζονται για το πως είστε, πως νοιώθετε, απλά σχολιάζουν , λένε , κρίνουν, ασχολούνται λες και τους αφορά, και ο θυμός φουντώνει, η ζήλεια σε καταπίνει, ο στιγματισμός πλέον σου ανήκει. Που να το περίμενες.

Ξαφνικά στοχοποιείσαι .. και μάλιστα αρνητικά. Γιατi ;;; που είναι ο σεβασμός ;;;; η ανθρωπιά;;;;

Πως να το διαχειριστείς όλο αυτό;;; τα όσα καινούρια συναισθήματα, τόσο γρήγορα, τόσο απρόσμενα, τόσο ακάλεστα.

Πληγωμένο εγώ, πληγές παντού σε σκέψεις, σε συναισθήματα στο κορμί… τόσα φάρμακα τόσες εξετάσεις, πιθανές επεμβάσεις χειρουργικές και όμως όλα αυτά είναι ανεπαίσθητα μπροστά στην ματιά του άλλου στην φράση του στην κίνησή του.

Ο μόνος ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης είναι ο διάλογος μεταξύ των συντρόφων αρχικά και κατόπιν η άμεση έκφραση και ανταπόδοση διαλόγου χωρίς απολογία, αιτιολογία, ενοχή ή λεπτομερειακή επεξήγηση για την κατάσταση προς αποφυγήν περαιτέρω σχολίων και κριτικών προς τους άλλους.

Την περιέργεια τους καλύπτεις δεν τους νοιάζουν αυτά που σε πονάνε. Δεν τα καταλαβαίνουν ούτε θα τα καταλάβουν ποτέ. Είναι πολύ προσωπικό ζήτημα και αφορά το ζευγάρι κανέναν άλλον. Απενεχοποίηση και αποδοχή της δυσκολίας είναι τα πρώτα επιτεύγματα για το ζευγάρι.

Η βοήθεια ενός ειδικού ξεμπλοκάρει την κατάσταση πιο γρήγορα και απελευθερώνει νοσηρά και εγκλωβισμένα συναισθήματα. Και κατόπιν το σώμα τους.

ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;

Συμβουλευτείτε
τους γιατρούς μας