Συνεργάτες

[wpseo_breadcrumb]

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Αλεξία Χατζηπαρασίδου

MSc, Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας (ESHRE cert.),
PMI-RMP, Ειδικός Διαχείρισης Ρίσκου,
Διευθύντρια Embryolab Academy, Συνιδρύτρια Embryolab

Η Αλεξία Χατζηπαρασίδου, είναι Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας με εμπειρία σε περισσότερους από 60.000 κύκλους στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν κυρίως στην εφαρμογή μοντέρνων μεθόδων κρυοσυντήρησης ωαρίων και εμβρύων και θεραπείας της ανδρικής υπογονιμότητας και αζωοσπερμίας.

Το 2004, η κ. Χατζηπαρασίδου, ίδρυσε το Embryolab, πρότυπη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στη Θεσσαλονίκη.
Το 2007 ολοκλήρωσε την εξειδίκευση της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Εμβρυολογίας στο Πανεπιστήμιο του Leeds και το 2008 πιστοποιήθηκε από την ESHRE ως Ανώτερη (Senior) Κλινική Εμβρυολόγος.
Από το 2007 έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξειδίκευση στον τομέα του Τotal Quality Management (TQM) και Risk Management (RM) σε Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης των διαδικασιών και στην εφαρμογή στρατηγικών αποφυγής και διαχείρισης κινδύνων.

Το 2008 ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να διδαχθεί από τους πρώτους την Υαλοποίηση Ωαρίων.

Το 2013 έγινε συνιδρύτρια στο Embryolab Academy και οργάνωσε μια σειρά διεθνών workshops με θέματα: Ολιστική Διαχείριση Ποιότητας Τotal και Διαχείριση Ρίσκου σε Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Κρυοσυντήρηση και Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (PGT). Η Ακαδημία είναι πια Διεθνώς αναγνωρισμένη και στα 10 χρόνια
λειτουργίας της έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες επαγγελματίες της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από όλο τον κόσμο.

Το 2018 έγινε Επιθεωρήτρια για την Πιστοποίηση Εργαστηρίων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της ESHRE.

Το 2020, απέκτησε με εξετάσεις τη Διεθνή πιστοποίηση PMI-Επαγγελματία Διαχείρισης Ρίσκων (PMI-RMP: PMI Risk Management Professional).
Την πιο πρόσφατη μελέτη της διεξάγει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχει το θέμα «Η γενετική βάση της αζωοσπερμίας – το μυστήριο που χρειάζεται να διαλευκανθεί». Ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι να διερευνηθεί η γενετική βάση της αζωοσπερμίας και να τεθούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπευτικών επιλογών για τους άνδρες που πάσχουν από αυτήν.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ESHRE), της Αμερικανικής Κοινότητας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM), των Επιστημόνων της Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ALPHA) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων (ΠEKE), Πρεσβευτής του EURO-GTP II εργαλείο αξιολόγησης κινδύνων για καινοτόμες εφαρμογές.

Η κ. Χατζηπαρασίδου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια και εκπαιδεύτρια σε hands on workshops, συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία αφορούν τις πιο σύγχρονες εργαστηριακές μεθόδους στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και έχει συγγράψει έναν σημαντικό
αριθμό άρθρων, δημοσιεύσεων και παραρτημάτων.