Συνεργάτες

[wpseo_breadcrumb]

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Κωνσταντίνος Βοργιάς

Βιολόγος

Ο Κωνσταντίνος Βοργιάς γεννήθηκε στην Πειραιά και αποφοίτησε το 1975. Σπούδασε Βιολογία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε το 1980.

Μεταπτυχιακός φοιτητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Επιστημονικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΦΕ) Δημόκριτος. Διδακτορική διατριβή: στο πεδίο “Κυτταροσκελετός σε καρκινικά κύτταρα” ολοκληρώθηκε το 1984 και την πραγματοποίησε το Max-Planck Institute for Cell Biology Heidelberg Γερμανίας και έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα του από το Πανεπιστήμιο Karls Rupercht της Χαϊδελβέργης, Τμήμα Βιολογίας.

Το 1985 εργάστηκε στο EMBL (Ευρωπαϊκό εργαστήριο μοριακής βιολογίας) στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας ως μεταδιδακτορικός επιστήμονας.
Από το 1985 έως το 1987 υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως αξιωματικός.

Το διάστημα 1998-1989 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός επιστήμονας στο Ινστιτούτο Βιοφυσικής Χημείας Max-Planck στο Goettingen της Γερμανίας, όπου χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα BIOTECH της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας μεταξύ 2004 και 2006. αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Πανελληνίων εξετάσεων (2006-2015), μέλος επιστημονικών συμβουλίων και επιστημονικών εθνικών και διεθνών οργανισμών. Μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Βιοοικονομίας και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας (Τμήμα Ενέργειας).

Διοργανωτής 7 θερινών σχολείων (6 για τη δομική βιολογία και το σχεδιασμό φαρμάκων και 1 για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη Βιοοικονομία).
Έχει μεταφράσει και επεξεργαστεί βιβλία στη Βιοοικονομία, τη Βιοτεχνολογία, Πρωτωμική επιστήμη και τις Πρωτεϊνικές επιστήμες και τη Βιοστατιστική.

Συντάκτης περισσότερων από 130 επιστημονικών δημοσιεύσεων και πλέον των 200 παρουσιάσεων.

Πρόεδρος του Διεθνούς Συνεδρίου για τους ακαριόφιλους μικροοργανισμούς (Extremophiles 2020) στην Ελλάδα.
Ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Βιοοικονομική Εκπαίδευση και ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Βιοοικονομίας.
Μέλος Αγροτικής Πρωτοβουλίας Μεράκι στην Πελοπόννησο. Μιλάει σε αρκετά σχετικά Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η ομάδα της Βιοοικονομίας που συμβουλεύει τιμήθηκε πρόσφατα από το ίδρυμα της ΕΕ, ΒΒΙ στο διαγωνισμό καινοτομίας νέων, για τις καινοτόμες ιδέες στην διαχείριση της αστικής βιοϋλης.

Συνιδρυτής της ΚΙΝΣΕΠ Citrion. Συμβουλευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας και βιοοικονομίας.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κωνσταντίνος Βοργιάς
Καθηγητής Βιοχημείας
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σχολής Θετικών Επιστημών
Τμήμα Βιολογίας
Τομέας Βιοχημείας-Μοριακής Βιολογίας
Email: cvorgias@biol.uoa.gr
FB: https://www.facebook.com/constantinos.vorgias.5