Συνεργάτες

[wpseo_breadcrumb]

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Βίκυ Χαντζάκου

Διαχειριστής

Η Βίκυ Χαντζάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σπάρτη Λακωνίας και είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της. Στην ιστορική αυτή πόλη ολοκλήρωσε τη υποχρεωτική και βασική εκπαίδευση συνεχίζοντας τις σπουδές της στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος, ολοκληρώνοντας το 1994 τον συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Λίγο αργότερα ασχολήθηκε με τον τομέα των Φυσικών Επιστημών αποκτώντας δεύτερο πτυχίο στις Φυσικές Επιστήμες. Έκτοτε αποτελεί τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Είναι επίσης Ερευνήτρια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ

Από το 2002 και μετά τον γάμο της επέστρεψε στην Σπάρτη όπου διαμένει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Το 2003 ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την υπογονιμότητα, με έναν προσωπικό αγώνα που κράτησε έξι χρόνια. Σε αυτόν περιλαμβάνονται 17 σπερματεγχύσεις, δύο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στη ζωή της δύο μώρα (δίδυμα), ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησε στο Facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη», η οποία φιλοξενεί υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – με στόχο να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της υπογονιμότητας. Πρόσφατα, εντάχθηκαν αφιλοκερδώς στη «Μυστική Πύλη» και ειδικοί του χώρου της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, σε μια προσπάθεια η ενημέρωση των υπογόνιμων ζευγαριών να γίνει πιο έγκυρη και πιο άμεση. Οι επιστημονικοί συνεργάτες της ομάδας απαντούν σε γενικές ερωτήσεις ή απορίες μελών που άπτονται του τομέα της υπογονιμότητας, (χωρίς αυτό φυσικά να υποκαθιστά την προσωποποιημένη και εξατομικευμένη διάγνωση του κάθε ασθενούς και την οποία μόνο ο θεράπων ιατρός μπορεί να διαχειριστεί και να διεκπεραιώσει).

Από τις αρχές του 2019 η Βίκυ Χαντζάκου απέκτησε και τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή. Πρόκειται για την εκπομπή «Ακροβατώντας» η οποία μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 20:30 από τη φιλόξενη συχνότητα του syzefxi.gr και το Syzefxi Web Radio. Στην εκπομπή αυτή φιλοξενεί συνήθως επιστήμονες του χώρου της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλά και υπογόνιμες γυναίκες που πάλεψαν ή παλεύουν ακόμα για την απόκτηση ενός παιδιού. Στις συζητήσεις με τους επιστημονικούς συνεργάτες αναλύεται κάθε φορά ένα θέμα που άπτεται της υπογονιμότητας και παρέχονται αρκετές πληροφορίες από τα χείλη καταξιωμένων ειδικών του χώρου.

Μέσα στο 2020 δημιούργησε επίσης τον δικτυακό χώρο στον οποίο βρίσκεστε και αποτελεί ένα όνειρο ζωής. Το mitrotita.gr είναι μια βιβλιοθήκης της Υπογονιμότητας στην οποία ο αναγνώστης μπορεί να περιηγηθεί σε οργανωμένες κατηγορίες θεμάτων και να ανατρέξει σε άρθρα έγκριτων επιστημονικών συνεργατών του χώρου που άπτονται του τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Γιατί η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!