Το mitrotita.gr στηρίζει τη δράση του no_baby_news

0
Και αφού κόπασε λίγο ο πανικός αγάπης που είθισται να προκαλεί αυτή η ημέρα, και αφού είδαμε κάθε λογής φατσάκι και φουσκωτή κοιλιά… είμαι εδώ, όπως και πέρυσι, για να σας θυμίσω το #BlueMothersDay.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να κάνουν σπαρακτική και επώδυνη την Ημέρα της Μητέρας για εκείνους που βιώνουν θλίψη ή απώλεια.
Φανταστείτε πόσο πιο ανακουφιστικό θα ήταν αν για εκείνους που θρηνούν υπήρχε ένα hashtag για να βρουν το χώρο και την υποστήριξη, την αγάπη και την αποδοχή για την Ημέρα της Μητέρας.
Η πρόθεση φυσικά δεν είναι να μειωθεί ο εορτασμός της ημέρας, αλλά να συμπεριλάβει μέσα σε αυτή και όσους για κάποιο δικό τους λόγο, δεν μπορούν να γιορτάσουν ανάλογα.
? Για όσες παλεύουν με το τέρας της υπογονιμότητας.
? Για όσες το παιδάκι τους “αναπαύτηκε”.
? Για όσες έχουν βιώσει αποβολή κυήσεως.
? Για όσες αποφάσισαν να γίνουν γονείς της καρδιάς, και είχαν το θάρρος να υιοθετήσουν.
?Για όσες έχασαν την δική τους μαμά.
?Για όσες έχουν ένα παιδάκι στην αγκαλιά και προσπαθούν να του χαρίσουν αδελφάκι.
?Για όσες επέλεξαν να γίνουν γονείς τετράποδων παιδιών και μόνο.
? Για όσες έχουν παιδιά, που απέκτησαν με ευκολία, αλλά δεν βιώνουν τη γονεϊκότητα με την ένταση που φαντάζονταν.
?Για όσες επιθυμούν να γίνουν γονείς, αλλά δεν έχουν βρει τον κατάλληλο σύντροφο ακόμα.
?Για όσες οι μητέρες τους, δεν κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Για κάθε άνθρωπο εκεί έξω που τα συναισθήματά του σήμερα κρύβουν χαρά μαζί με λύπη!
ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ.
ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
Μπορείτε να δείξετε τη σύνδεση και την υποστήριξη σας για όσους έχουν “μπλε” συναισθήματα σήμερα.
Χρησιμοποιήστε το hashtag #BLUEMOTHERSDAY & no_baby_news
μαζί με μία φωτογραφία σας ή αν είστε πιο τολμηροί σχεδιάστε μια μπλε καρδιά στο χέρι σας και μετά μοιραστείτε την, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μα πάνω από όλα συζητήστε και δώστε το χώρο και την αγάπη σε όσους γύρω σας αυτή η μέρα προκαλεί δύσκολα διαχειρίσιμα συναισθήματα.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ
Το mitrotita.gr και η Μυστική Πύλη στηρίζει την προσπάθεια του no_baby_news και της Elena Syl !!
Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!