Ερευνητικό ερωτηματολόγιο για Παρένθετες Μητέρες

0

Στο πλαίσιο της Διδακτορικής μου διατριβής στο Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ με θέμα «Αναλύσεις και προσεγγίσεις των κοινωνικών, επικοινωνιακών, βιοηθικών παραμέτρων και διαπολιτισμικών συνιστωσών της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και των δυνατοτήτων που προσφέρει» αλλά με κύρια αντικείμενα έρευνας την παρένθετη μητρότητα, τη μεταθανάτια γονιμοποίηση, τη δωρεά ωαρίων και την τεχνητή μήτρα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιούργησα πρωτογενές ερωτηματολόγιο για τις Παρένθετες Μητέρες.

Το ερωτηματολόγιο εγκρίθηκε από την επιτροπή Βιοηθικής του ΔΠΘ και από 10 επιστήμονες της αναπαραγωγικής ιατρικής. Πρόθεσή μας ως Ελληνικό Πανεπιστήμιο να ξεπεράσουμε τις 90 παρένθετες που ερευνήθηκαν στον Καναδά. Φυσικά αυτό φαντάζει ουτοπικό, -διότι η Ελλάδα ακόμη και οι επιστήμονες δεν ευνοούν τις ερευνητικές προσπάθειες -ωστόσο πρέπει να γίνει η προσπάθεια, ώστε η Ελλάδα στον τομέα της παρένθετης να αποτελέσει την πρώτη χώρα μελέτης σε μεγάλο φάσμα γυναικών και με την επιστημονική δημοσιότητα που θα δοθεί θα μπορέσει να είναι ένας από τους κύριους ιατρικούς τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμια κλίμακα.

Θα σας παρακαλούσα, εάν έχετε έρθει σε επαφή με παρένθετες μητέρες ή είστε / ήσασταν παρένθετη μητέρα να βοηθήσετε να συμπληρωθεί το βασικό  ερωτηματολόγιο. Επιπρόσθετα από το ΕΚΠΑ δόθηκε και ένα ψυχομετρικό (2 σελίδων) ώστε να διαμορφωθεί το προφίλ των παρένθετων μητέρων στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων, για την συνεργασία

Βίκυ Μπαφατάκη

Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ

Τρόποι για να βοηθήσεις λαμβάνοντας μέρος στην έρευνα:

Τηλεφώνησε μας: 6937168788
Στείλε Email: vbafataki@gmail.com
Συμπλήρωσε τη φόρμα για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου ή συμπλήρωσε κατευθείαν το ερωτηματολόγιο στον παρακάτω κάνοντας κλικ εδώ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ