Παρουσίαση του mitrotita.gr

To mitrotita.gr είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, μια νησίδα σωστής κι επιστημονικής ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τη Ψυχολογική Υποστήριξη των Υπογόνιμων ζευγαριών.

Το mitrotita.gr ξεκίνησε να λειτουργεί ως διαδικτυακός τόπος πριν από τρία χρόνια, με θεματολογία κι επιστημονική αρθογραφία που αφορούν αμιγώς την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τις διαδικασίες που τη συνοδεύουν. Σε αυτά τα χρόνια πραγματοποίησε αρκετές μικρές ημερίδες και webinars από κορυφαίους γιατρούς με θέμα πάντα την Υπογονιμότητα, δωρεάν προς τα μέλη του και κατάφερε να δημιουργήσει και το κοινωνικό φαρμακείο όπου οι δωρεές φαρμάκων προς τα μέλη, γίνονται από άλλα υπάρχοντα μέλη, είτε από εταιρίες και ιατρούς που στηρίζουν έμπρακτα τον οργανισμό mitrotita.gr.

Σήμερα το mitrotita.gr φιλοξενεί 5.000 μέλη και καθημερινά καλωσορίζει νέα και υποστηρίζεται από ένα σημαντικό δίκτυο αξιόλογων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Ιδρύτρια του είναι η Βίκυ Χαντζάκου, Οικονομολόγος και Πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Η ίδια βίωσε την Υπογονιμότητα, μέσα από έναν αγώνα που κράτησε έξι χρόνια (2002 έως 2008). Κατάφερε να φέρει στον κόσμο τα δίδυμα μετά από 17 σπερματεγχύσεις, 4 χειρουργεία, 2 αποβολές και μια εξωσωματική.

Με την βοήθεια ειδικών του χώρου της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αλλά και ειδικούς της Ψυχικής Υγείας, επιθυμεί να προσφέρει επιστημονική ενημέρωση, συμβουλευτική κατάρτιση και ψυχολογική υποστήριξη σε υπογόνιμα ζευγάρια.

Το mitrotita.gr φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νησίδα ενημέρωσης, έναν ζωντανό δηλαδή οργανισμό, που θα προσφέρει τη γνώση την οποία χρειάζεται να διαθέτουν όσα ζευγάρια πρόκειται να μπουν ή ήδη βρίσκονται στην προσπάθεια απόκτησης παιδιού μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας. Επιπρόσθετα φιλοδοξεί να βρει υποστηρικτές στο όραμά της ώστε από κοινού να μπορούν να στηρίξουν το όνειρο και την ανάγκη κάθε γυναίκας να γίνει μητέρα, κάθε ζευγαριού να γίνουν γονείς, μέσα από διάφορες δράσεις όπως τα webinars, κάρτες με ιατρικές παροχές, δωρεάν φαρμακείο, παροχές στήριξης ζευγαριών με χαμηλό εισόδημα, κ.α.

Για να επιτευχθεί ο σκοπός μας θα πραγματοποιήσουμε στις 14 Μαΐου, που εορτάζεται η μέρα της Μητέρας, την πρώτη μας μεγάλη Ημερίδα Υπογονιμότητας όπου θα ανακοινωθεί κι επίσημα η δράση μας και θα συμμετέχουν ως ομιλητές επιστημονικοί συνεργάτες, θα ενημερωθούν τα μέλη για τις δράσεις του mitrotita.gr και θα παρευρεθούν οι χορηγοί στήριξης.

Στόχος μας είναι η πρώτη ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου 2023 να είναι η αρχή στο μεγάλο έργο που σκοπεύει το Mitrotita να πράξει και να γίνει σταθμός συνάντησης κάθε χρόνο την ίδια μέρα, Υπογόνιμων ζευγαριών, επιστημόνων, ιατρών και ανθρώπων εντός κι εκτός Ελλάδας που στηρίζουν την Υπογονιμότητα μέσω σωστής κι επιστημονικής ενημέρωσης, καθώς και με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ώστε να πάψει να είναι ταμπού άλλα μία υγιής ανάγκη και διαδικασία της κάθε γυναίκας που επιθυμεί να γίνει μητέρα.

Στο έργο μας αυτό αρκετοί επιστήμονες και ιατρικά κέντρα έχουν δεχτεί να είναι συμπορευτές. Ευελπιστούμε και στη δική σας στήριξη ώστε να μεγαλώσει ο σκοπός μας και να προσφέρει ελπίδα κι έμπρακτη βοήθεια κάθε χρόνο και σε περισσότερα υπογόνιμα ζευγάρια.