Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Υπογονιμότητας

0

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Ημερίδα Υπογονιμότητας του mitrotita.gr στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Την ίδια ημέρα που στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου εορτάζεται επισήμως η γιορτή της Μητέρας.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος ως ομιλητές εξαίρετοι επιστήμονες του τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, καθώς και ειδικευμένοι επιστήμονες ψυχικής υγείας.

Αναλύθηκαν σε βάθος ιατρικά θέματα που άπτονται της Υπογονιμότητας και απασχολούν το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών που έρχονται αντιμέτωπα με αυτή την πραγματικότητα, με τρόπο κατανοητό και επιστημονικά τεκμηριωμένο από όλους τους επιστημονικούς συνεργάτες που έλαβαν τον λόγο. Τα ζευγάρια είχαν τη δυνατότητα μετά το τέλος κάθε ομιλίας να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους προς τους ειδικούς και να πάρουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε κάθε τους απορία.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον τομέα της ψυχικής υγείας των ζευγαριών και ένα μεγάλο μέρος της ημερίδας κάλυψαν με ομιλίες τους ειδικοί επιστήμονες του χώρου.

Μεγάλη συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσαν επίσης οι ομιλίες Υπογόνιμων γυναικών, της Ξανθής Τσιάρα και της Ζαφειρίας Καραγιαννίδη, οι οποίες περιέγραψαν βιωματικά τον αγώνα τους στην Υπογονιμότητα, δίνοντας δύναμη και κουράγιο σε όλα τα Υπογόνιμα ζευγάρια που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η ημερίδα αυτή ήταν η πρώτη οργανωμένη δράση του mitrotita.gr στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της έγκυρης επιστημονικής ενημέρωσης αλλά και της συνεχούς προσπάθειάς του, ώστε το πρόβλημα της Υπογονιμότητας να σταματήσει να αποτελεί ένα ακόμα ταμπού της σημερινής κοινωνίας. Τα τρία αυτά στοιχεία αποτελούν και τους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται το όραμα της ιδρύτριας του mitrotita.gr και δημιουργού της ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ  Βίκυς Χαντζάκου και των συνεργατών της Κατερίνας Χάσκα και Μαρλού Ξηνταριανού, ιδρύτριες της Creatists και της Betterfly digital.

Το mitrotita.gr αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ή να γνωστοποιηθεί στα ΜΜΕ και τα social media. Να ευχαριστήσει επίσης όλους τους καταξιωμένους επιστημονικούς συνεργάτες κάθε ειδικότητας που συνέβαλαν με τις ομιλίες τους στη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των συμμετεχόντων και είχαν την υπομονή να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση που τους τέθηκε. Να σημειωθεί ότι κάποιοι εξ αυτών, ταξίδεψαν αρκετά χιλιόμετρα για να είναι μαζί μας.

Να ευχαριστήσει ακόμα όλους τους εμπλεκόμενους με το οργανωτικό κομμάτι της ημερίδας, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, τους τεχνικούς της εκδήλωσης αλλά και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για την φιλοξενία του. Θερμές ευχαριστίες επίσης στις εθελόντριες διερμηνείς της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, κ. Σοφία Ρομπόλη και κ. Τόνια Παπαντωνάκη,  που ήταν μαζί μας και κάλυψαν ολόκληρη την ημερίδα, βοηθώντας τις επισκέπτριες με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.  Τέλος, να ευχαριστήσει όλα τα Υπογόνιμα ζευγάρια που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, πολλά από τα οποία ταξίδεψαν από άλλες πόλεις για να είναι μαζί μας.

 

Σημαντική η παρουσία και η στήριξη γυναικών όπως της κ. Κατερίνας Γκαγκάκη– Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, της κ. Όλγας Παυλίδου- Κουντρουμπή – Πρόεδρος των Lions New Voices Ελλάδος και της κ. Μαρίας Ζάγκα– Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής & Ψυχοθεραπεύτριας.

 

Το mitrotita.gr θα συνεχίσει τις οργανωμένες δράσεις του και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, έχοντας ως στόχο την έγκυρη επιστημονική ενημέρωση και υποστηρίζοντας πλήρως το όραμα για το οποίο δημιουργήθηκε.

Μέγα Χορηγοί:

-NOW-fertility και τον αντιπρόσωπο του Luciano Nardo καθώς και τον Συνεργάτη του κ. Ιωάννη Γρυπάρη (Μαιευτήρας- Χειρουργός-Γυναικολόγος εξειδικευθείς στην Υπογονιμότητα και την Αισθητική Γυναικολογία)

-MEDITERRANEAN FERTILITY INSTITUTE με τον αντιπρόσωπο του τον κ. Ιωάννη Γιακουμάκη (Κλινικός Διευθυντής, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος Αναπαραγωγής) και τον Συνεργάτη του κ. Διαμαντή Δαφνή (Κλινικός Εμβρυολόγος)

Χορηγός:

-SUPPLEKEY με αντιπρόσωπο της κ. Δάφνη Χαρούπα και συνεργάτιδα τους κ. Εύα Λάμπρου (Μαία με μεταπτυχιακό στην προηγμένη και τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα)

Υποστηρικτές:

-Gyn ivf Care και τους συνεργάτες του κ. Ευάγγελο Σακκά (Μαιευτήρας- Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Γυναικολογική Ενδοκρινολογία) και κ. Ροζίνα Παλαιολόγου (Ψυχολόγος Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής θεραπείας Mindfulness teacher University Massachusetts & Brown).

-Newvoicesathens.gr

-JustPrint.gr

-Restartlife.gr

-MOMMY JAMMI

-COZYVIBE.GR

-ACCORE (Finance & Accounting Consultants)

-e-daily

-PINK.GR

-Greatists

-Syzefxi.com

-Starmade

-HF Candle

-Smedo

Χορηγοί επικοινωνίας:

-mitrikosthilasmos.com

-Agrinio Press

-Agrinio News

-Blue Sky

-oncamera.gr

-ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

-HELLENIC NEXUS

-Polisview.com

Ομιλητές της δράσης ήταν:

Mitrotita.gr

Ομιλήτρια: Βασιλική Χαντζάκου (Ιδρύτρια του mitrotita.gr)

Θέμα: «Ίδρυση του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού mitrotita.gr, Σκοπός, Δράσεις και Συνεργασίες»

Ομιλητής : Γρυπάρης Ιωάννης ( Μαιευτήρας- Χειρουργός- Γυναικολόγος εξειδικευθείς στην Υπογονιμότητα και την Αισθητική Γυναικολογία)

Θέμα: «Προσωποποιημένη Φροντίδα Ασθενών: επιτυχία, ποιότητα, πρόσβαση και κόστη»

Ομιλητής: Γιακουμάκης Ιωάννης ( Κλινικός Διευθυντής, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος Αναπαραγωγής)

Θέμα: « Ηθικά και Νομικά ζητήματα στο πρόγραμμα Παρένθετης Μητρότητας»

Ομιλητής: Διαμαντής Δαφνής (Κλινικός Εμβρυολόγος)

Θέμα: « Μύθοι και Αλήθειες για την ποιότητα των ωαρίων»

Ομιλήτρια: Εύα Λάμπρου (Μαία με μεταπτυχιακό στην προηγμένη και τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα )

Θέμα: «Το μέλλον της Γονιμότητας είναι εδώ»

Παρουσίαση της εταιρείας και του οράματός της

Ομιλητής : Σακκάς Ευάγγελος ( Μαιευτήρας- Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Γυναικολογική Ενδοκρινολογία )

Θέμα: « Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και η Ενδομητρίωση στην Υπογονιμότητα. Σχετίζονται μεταξύ τους;»

Ομιλήτρια: Ροζίνα Παλαιολόγου ( Ψυχολόγος Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής θεραπείας Mindfulness teacher University Massachusetts & Brown )

Θέμα: «Μην αγχώνεσαι! – Ευχαριστώ, δε θα αγχώνομαι»

Ομιλήτρια :  Δήμητρα Κολώνια ( Κλινική και Δικαστική Ψυχολόγος)

Θέμα: « Η ψυχοσύνθεση και τα χαρακτηριστικά του άντρα και της γυναίκας. Πως μεταλλάσσεται με την Υπογονιμότητα και πως επηρεάζει τον καθένα τους ψυχοσυναισθηματικά.»

Ομιλήτρια : Πειρουνάκη Ελευθερία ( Ενδοκρινολόγος/Διαβητολόγος )

Θέμα:  Θυρεοειδής και η σχέση του με την Υπογονιμότητα και την Εγκυμοσύνη.

Ομιλητής: Ευαγγελία Μπακόλα (Health & Life Coach)

Θέμα: «Health Coaching και Υπογονιμότητα»

Ομιλήτριες: Ζαφειρία Καραγιαννίδη και Ξανθή Τσιάρα.

Θέμα: Βιωματικές εμπειρίες

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!