Groups Υποστήριξης Υπέρβαρων/Παχύσαρκων Γυναικών

0

Η παχυσαρκία θεωρείται πλέον ως  μια χρόνια πάθηση που οφείλεται στην υπερβολική αύξηση του σωματικού λίπους.

Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων έχουν ξεκινήσει  έρευνες προκειμένου να βρουν ποια τα αίτια που οδηγούν  στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού .

Φράσεις όπως :

«Θέλω ν’ αδυνατίσω αλλά δεν ξέρω τι να κάνω…»

«Που χρόνος  για δίαιτες και γυμναστική…»

«Κάτι μου συμβαίνει.. δεν τρώω, αλλά συνεχίζω να παχαίνω…»

οδηγούν στο συμπέρασμα ότι  οι άνθρωποι που πάσχουν από παχυσαρκία δεν έχουν την καλύτερη  εικόνα για τον εαυτό τους  ή έχουν απλά  «βολευτεί» στην κατάσταση που βιώνουν.

Η κακή ψυχολογία μπορεί πολύ εύκολα να επηρεάσει τις διατροφικές  συνήθειες. Έχει διαπιστωθεί πως  όταν κάποιος δεν είναι  καλά ψυχολογικά, τρώει περισσότερο και πιο ανθυγιεινά.

Άτομα  με σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας παρουσιάζουν διαταραχές στην ψυχολογία και τα συναισθήματά τους.  Παρουσιάζουν από αυξημένο άγχος μέχρι και κατάθλιψη, ενώ παράλληλα κάποια από αυτά εμφανίζουν και κοινωνική φοβία/αποξένωση.

Το σημαντικότερο ρόλο  στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι η ψυχολογική υποστήριξη των υπέρβαρων / παχύσαρκων ατόμων κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τους  να χάσουν τα περιττά τους κιλά.

Το mitrotita.gr επιθυμεί να στηρίξει τα υπέρβαρα/παχύσαρκα άτομα δημιουργώντας Groups Ψυχολογικής Υποστήριξης Υπέρβαρων/Παχύσαρκων ατόμων.

Κάθε τέτοιο Group αποτελείται από μέγιστα (8) άτομα. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες μέσω skype ή Viber κάτω από την επίβλεψη της Κλινικής Ψυχολόγου – επιστημονικού συνεργάτη του mitrotita.

Στόχοι που επιθυμούν τα Groups να επιτύχουν είναι:

  • Ενδοσκόπηση: γιατί τρώω, τι τρώω, πότε τρώω.
  • Κοινωνικά στερεότυπα
  • Συναισθηματικές αφαγίες ή βουλιμικά  επεισόδια
  • Ενημέρωση των σοβαρών ψυχολογικών συνεπειών
  • Αυτοσυνειδησία σε σχέση με την παχυσαρκία
  • Εικόνα του σώματος σε σχέση με την παχυσαρκία
  • Αυτοεκτίμηση και Αυτοαντίληψη σε σχέση με την παχυσαρκία

Νέα Υποστηρικτικά Groups ξεκινούν !!!

Δηλώστε συμμετοχή ή ενημερωθείτε περαιτέρω στο mitrotita.ivf@gmail.com

Ειδικές Τιμές για τα μέλη της ομάδας Παχυσαρκία: Μιλάμε Ανοιχτά

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!