“Μητέρες Εν Αναμονή” – Παρουσίαση του Βιβλίου στην Σύρο

0

Οι εκδόσεις iWrite και η επιμελήτρια του βιβλίου και ιδρύτρια του www.mitrotita.grΒασιλική Χαντζάκου σας προσκαλούν στην 2η παρουσίαση του νέου της βιβλίου, με τίτλο «Μητέρες εν Αναμονή» στην Σύρο.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:00 στην Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Ειρήνη Μερεμέτη (Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Σύρου)
  • Πέρσα Παύλου (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας)
  • Παναγιώτης Κουλουμπής (Δημοσιογράφος – Ιστοριογράφος – Ερευνητής Ιστορίας)
  • Βίκυ Χαντζάκου (Οικονομολόγος – Πτυχιούχος των Φυσικών Επιστημών – Ερευνήτρια του Τμήματος Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ – Ιδρύτρια του mitrotita.gr)
  • Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η κ. Λίτσα Παππά – Μάνη (Διευθύντρια 4ου Δημοτικού Πειραματικού Σχολείου)
  • Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η κ. Ελπίδα Ρηγούτσου (Ιδρύτρια του Μουσικού Εργαστηρίου “Το τρεχαντηράκι της ελπίδας”)

Το βιβλίο του mitrotita.gr, «Μητέρες εν αναμονή: Ανεβαίνοντας τον «Γολγοθά» της Υπογονιμότητας», δεν είναι έργο ενός συγγραφέα αλλά μια συγκλονιστική  συλλογή τριάντα αληθινών μαρτυριών Υπογόνιμων Γυναικών. Στην προσπάθειά τους να γευτούν την Μητρότητα χρειάστηκε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τις αντοχές τους – οικονομικές και κυρίως ψυχικές – ώστε να καταφέρουν να ακούσουν το κλάμα του μωρού τους.

Ο σκοπός της παρουσίασης του Βιβλίου στην Σύρο αλλά και ο σκοπός του ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ είναι να γνωστοποιήσει  το μέγεθος του προβλήματος στην χώρα μας και να φωτίσει την άγνωστη και αθέατη πλευρά του αγώνα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, αφυπνίζοντας  τη κοινή γνώμη. Από την άλλη πλευρά,  μέσα από τη διαπίστωση ότι «δεν είμαι μόνη» το mitrotita.gr προσπαθεί να  ενημερώσει, να  εμψυχώσει, να στηρίξει και να συμπαρασταθεί στις γυναίκες  που πρόκειται να μπουν ή είναι ήδη στις διαδικασίες τεχνητής γονιμοποίησης,  τονίζοντας πως η  διαδικασία αυτή μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αποβεί ψυχοφθόρα και με τεράστιο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος.

Ο τελικός στόχος είναι τα υπογόνιμα ζευγάρια να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα της υπογονιμότητας δεν είναι μόνο δικό τους, αλλά δίπλα τους υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα. Να αντιληφθούν επίσης, ότι υπάρχουν γυναίκες και άντρες με τις ίδιες εμπειρίες αλλά με την απαραίτητη εξειδίκευση για να μπορούν να σταθούν δίπλα τους με στοργή, κατανόηση και αγάπη, με σκοπό να βοηθήσουν τα ζευγάρια αυτά ώστε να καταφέρουν στο τέλος να φέρουν στον κόσμο τους απογόνους και την οικογένεια που ονειρεύονται.

Με την ευχή προς  όλες τις γυναίκες να καταφέρουν να φτάσουν στην άκρη του τούνελ, ο Σύλλογος Γυναικών Σύρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας πραγματοποιούν την παρουσίαση αυτή στην Σύρο.

Σας περιμένουμε.

 

 

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!