No_baby_news: Ένα υπέροχο Σελιδάκι!

0

Μάλλον ήρθε η στιγμή να σας συστηθώ & εγώ!
Να σας πω την ιστορία του κοριτσιού, πίσω από το No Βaby News.

Είμαι η Έλενα λοιπόν & με θυμάμαι να θέλω να κάνω παιδιά από πάντα.
Ήμουν από ‘κείνες, που από τα μικράτα μου μαζί με τις σπουδές μου ονειρευόμουν και το δικό μου τέλειο μωρό.
Ήμουν από ‘κείνες όμως, που όσο μεγάλωνα οι καταστάσεις δεν ευνοούσαν για να κάνω το δικό μου παιδί. Όχι, όχι γιατί δεν είχα βρει τον κατάλληλο – αυτόν είχα την τύχη να τον βρω νωρίς – ούτε γιατί δεν ήμουν οικονομικά ασφαλής. Πλούσιοι δεν είμαστε, αλλά μια χαρά σήκωνε ένα-δυο παιδάκια ο οικονομικός προϋπολογισμός μας.
Αλλού ήταν το πρόβλημα και η κοιλιά μου δεν φούσκωνε.

Και δωσ’ του οι αδιάκριτες ερωτήσεις, από πάσα κατεύθυνση, κάθε τρεις & λίγο. Και δωσ’ του όλες οι γνωστές και άγνωστες γύρω μου με την κοιλιά τούρλα. Και δωσ’ του ο κόμπος στο δικό μου στομάχι να μεγαλώνει & το μαράζι να με σιγοκαίει.

Και βλέπεις ενώ ήμουν μόλις 27 χρόνων όταν αποφάσισα επίσημα να γίνω μάνα, κάθε χρόνος με φέρνει πιο κοντά στα 35 & από παιδί μηδέν.

Γιατί βλέπεις ο στόχος “κάνω παιδί” δεν είναι σαν τους άλλους.
Δεν είναι δηλαδή μια δουλειά ή ένα μεταπτυχιακό. Που σου αρέσει τρελά, στρώνεις κ@λο κάτω & παίρνεις προαγωγή ή αριστεία.

Εδώ τα πράγματα, για ορισμένες από εμάς είναι διαφορετικά.
Και ενώ, ως γνήσια σπασικλάκια, τόσο εγώ όσο και ο Φώτης μου, έχουμε περάσει επιτυχώς όλες τις φάσεις της υπογονιμότητας.

Φυσικές επαφές, υγιεινή διατροφή, άθληση, διαλογισμό, κάθε είδους συμπλήρωμα διατροφής, παρακολούθηση ωορηξίας, σαλπιγγογραφία, σπερματέγχυσεις, ωοληψίες, εμβρυομεταφορές, υστεροσκοπήσεις, λαπαροσκοπήσεις, αποβολές και κάθε είδους εξετάσεις, και κάθε είδους γνώμες από πάσα μία ιατρική ειδικότητα…το πολυπόθητο αφράτο μωρό δεν έχει φανεί ΑΚΟΜΑ.

Και ενώ τα πρώτα χρονιά όλο αυτό “το σηκώναμε” μόνοι μας, όταν αποφασίσαμε να το μοιραστούμε καταλάβαμε ότι ΔΕΝ είμαστε οι μόνοι.

Και αμέσως αρχίσαμε να ανήκουμε κάπου.
Γιατί βλέπεις, στη χώρα μας αν είσαι υπογόνιμος είσαι κάτι σαν αόρατος.

Και να σου λοιπόν, δημιουργήθηκε το σελιδάκι ΜΑΣ, ώστε να ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΩΝΗ σε όσα ζούμε & να μην είμαστε πια μόν@!!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς που είστε εδώ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΗ.

No_baby_news 

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!