Ένα μήνυμα αγάπης.

0

Καλησπέρα … δε ξέρω αν θέλετε να παρουσιάσετε και τη δική μου ιστορία… έχω γράψει αρκετές φορές ανώνυμα για πράγματα που με απασχολούν ..αλλά θα ήθελα να προσφέρω  λίγη απ’ τη δύναμη μου σε  γυναίκες που προσπαθούν να γίνουν μανούλες ..

Έμεινα έγκυος στα 24 μου.

Δυστυχώς η εγκυμοσύνη δε προχώρησε και  ακολούθησε η πρώτη  απόξεση.

Με ενημέρωσαν πως μπορώ να προσπαθήσω ξανά …χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ..

Μάταιες οι επόμενες  προσπάθειες….

Σύλληψη και αποβολή στην έβδομη εβδομάδα …

Μου ζητήθηκε να κάνω εξετάσεις, υπερήχους ξανά και ξανά όμως, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ενώ όλα φαίνονταν μια χαρά  δε μπορούσα να κρατήσω τα μωρά μου.

Εγώ ένα ράκος! Κλάμα, στεναχώρια.

Μέσα μου όμως ένιωθα δυνατή.. ήξερα πως με τη βοήθεια του Θεού θα τα κατάφερνα.

Είχα ήδη στο ιστορικό μου οκτώ παλίνδρομες κυήσεις όταν αποφάσισα να πάρω μια δεύτερη γνώμη από  ειδικό.

Θυμάμαι την έκπληξή του στον πρώτο μας υπέρηχο:

« Ω Θεέ μου.. κορίτσι μου εσύ είσαι γεμάτη συμφύσεις» ήταν τα λόγια του

Παρέλειψα να σας πω πως η περίοδος μου ήταν ανύπαρκτη και έψαχνα να μάθω το γιατί.

Η πρόταση του ήταν να προχωρήσω σε υστεροσκόπηση για να διορθώσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η μήτρα μου. Και αυτό κάναμε…

Μετά την υστεροσκόπηση περίμενα να έρθει η περίοδος με ένα πολύ λεπτό ενδομήτριο.

Ο γιατρός σαφής: «Αν δε καταφέρουμε να φτιάξουμε το ενδομήτριό σου μόνο με παρένθετη μητέρα θα μπορέσεις να αποκτήσεις παιδί.»

Στράφηκα στο Θεό. Πίστευα πως μόνο αυτός θα μπορούσε να με βοηθήσει. Έπαιρνα δύναμη με αυτή τη σκέψη. Προσευχόμουν καθημερινά και πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά..

«Δε μπορεί ο Θεός να σε αφήσει μόνη και αβοήθητη» ψιθύριζα καθημερινά στον εαυτό μου!

Το ενδομήτριο άρχισε σιγά σιγά να παίρνει τα πάνω του επιτέλους. Μετά από δυο χρόνια  κάποια στιγμή μου ήρθε και η περίοδος.

Δυο μήνες χρειάστηκε να περάσουν για να  πάρω στα χέρια μου ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι ήρθαν στην ζωή μου τα διδυμάκια μου.

Ο Θεός με αξίωσε να γίνω μάνα.

Έντεκα χρόνια μετά και είμαι πια 40 χρονών. Πριν ένα χρόνο είχα πάλι μια παλίνδρομη κύηση με την γνωστή κατάληξη- απόξεση. Οι συμφύσεις έκαναν ξανά αισθητή την παρουσία τους και χρειάστηκε να κάνω κι άλλη υστεροσκόπηση.

Όλη αυτή η κατάσταση με γύρισε χρόνια πίσω. Όμως δεν έχω σκοπό να το βάλω κάτω.

Ξέρω πως με δύναμη και πίστη όλες θα τα καταφέρουμε.

Αυτό που έχω ανάγκη να κάνω είναι να σας μεταφέρω ένα μήνυμα αγάπης από μια γυναίκα που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε για να τα καταφέρει, προς γυναίκες που ακόμα προσπαθούν.

Πρέπει να πάρουμε δύναμη η μια από την άλλη και όλα θα πάνε καλά!

Συγχαρητήρια για την υπέροχη ομάδα σας !

 

Στείλε και εσύ την δική σου Ιστορία στο mitrotita.ivf@gmail.com

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!