Έχεις σκεφτεί…

0

Το μοίρασμα της δικής σου ιστορίας υπογονιμότητας, μπορεί να είναι τρομακτικό, ειδικά στην αρχή…

Είναι δύσκολο να το μοιραζόμαστε όλο αυτό, δυνατά!!

Και αυτό, νομίζω ότι συχνά οφείλεται στο γεγονός ότι λέγοντας ή γράφοντας κάτι, ξαφνικά κάνει την εμπειρία μας πολύ αληθινή, σαν να μην μπορούμε πια να την πάρουμε πίσω, σαν να μην γίνεται από εδώ και στο εξής να την αμφισβητήσουμε, να την κρύψουμε κάτω από το χαλάκι, βρε αδελφέ!

Υπάρχει επίσης και κάτι ακόμα που μας δυσκολεύει τη ζωή.

Η αβεβαιότητα για το πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι & η πεποίθηση ότι πλέον είναι οι αρμόδιοι να σου δίνουν συνεχώς συμβουλές.

Μου πήρε αρκετό χρόνο για να νιώσω άνετα να το μοιράζομαι όλο αυτό.

Και έγινε σταδιακά, στην αρχή στους οικείους μου, στη συνέχεια σε γνωστούς που τους θεωρούσα πιο open, και σιγά σιγά και στον υπόλοιπο κοινωνικό περίγυρο που ευθαρσώς αναρωτιόταν γιατί δεν έχω κάνει ακόμα παιδιά.

Το να μοιράζομαι την ιστορία μου, και να μιλάω ανοιχτά για κάτι τέτοιο

με βοήθησε να καταλάβω ότι γύρω μου υπάρχουν τόσα πολλά ζευγάρια, σαν και εμάς!

Και σιγά σιγά με τα χρόνια, ένιωσα σαν να μου φεύγει ένα βάρος..

Γνώριζα ότι όλο αυτό θα με βοηθήσει να κανονικοποιήσω τα συναισθήματά μου και όσα βιώνω, αλλά δεν φανταζόμουν όμως ποτέ πόσο πολύ καλό θα μου έκανε!!

Μοιράζομαι για να ξέρουν οι άλλοι ότι δεν είναι μόνοι!

Όχι για να τραβήξω τα βλέμματα, όχι για να προκαλέσω θαυμασμό ή οίκτο.

Μοιράζομαι για να γίνει αντιληπτό ότι η υπογονιμότητα, δεν είναι κάτι που επέλεξα, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να νιώσω ντροπή, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να απολογηθώ ή να νιώσω μειονεκτικά έναντι κάποιου άλλου!

Η υπογονιμότητα είναι απλά μια ιατρική κατάσταση, που έτυχε να συμβεί σε εμένα!!

?Είτε μιλάς ανοιχτά για το ταξίδι σου, είτε αγωνίζεσαι σιωπηλά, είμαι τόσο περήφανη για σένα!

Τίποτα από αυτά δεν είναι εύκολο ή απλό.

Πρέπει να κάνεις αυτό που σου ταιριάζει & ξέρω ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να φτάσεις στο μοίρασμα.

Και είναι απολύτως εντάξει αυτό, ακόμα και αν τελικά αποφασίσεις ότι δεν θέλεις να μοιραστείς τους αγώνες ή τις εμπειρίες σου.

Απλά να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη/ος.

Μόνο αυτό!

 

ΠΗΓΗ 

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!