Βοηθήστε με να πραγματοποιήσω το μοναδικό όνειρo μου…

0

Σήμερα το πρωί, κοιτώντας τα μηνύματα στο e mail μου, βρήκα ένα μήνυμα σταλμένο από την Ρούλα.

Η Ρούλα είναι μια γυναίκα που αγωνίζεται με το θηρίο της ΥΠΟ γονιμότητας εδώ και χρόνια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταφέρει να αποκτήσει το πολυπόθητο.

Μια γυναίκα γεννημένη μαχήτρια, αφού μόλις στα 19 της χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο και τον νίκησε.

Η σύντομη περιγραφή της ιστορίας της με συγκλόνισε. Με γύρισε πίσω πολύ… τότε που ακόμα και εγώ προσπαθούσα για την απόκτηση ενός μωρού. Πολλά κοινά στοιχεία, πολλές κοινές διαδρομές-αδιέξοδες.

Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί της τηλεφωνικά!

Αρκούσε η  χροιά της φωνής της για να συνειδητοποιήσεις πως παρά της δυσκολίες που έχει ήδη βιώσει, αυτή παραμένει δυνατή. Η ελπίδα μέσα της δεν έχει σβήσει ακόμα..

Μια ώρα τηλεφωνικής επικοινωνίας δεν έφτασε για να περιγράψουν όλα όσα έχει περάσει…

Μιλήσαμε για το bullying που δέχτηκε από ειδικούς του χώρου της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για την ηλικία της και για  το πόσο έχει καθυστερήσει να πάρει την απόφαση για την απόκτηση ενός παιδιού (πλέον 51 χρονών).

Για τα πολλά λάθη αλλά και τις  παραλείψεις τους που την καθυστέρησαν χρονικά.

Για το χαμό του γιού της στους έξι μήνες της πολύτιμης για αυτήν εγκυμοσύνης. Για την αδιαφορία του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος αλλά και την υποστήριξη του συζύγου της που ήταν πάντα εκεί για αυτήν.

Για την οικονομική της κατάρρευση από τις πολλαπλές προσπάθειες, τις εξετάσεις, τα μεταφορικά της έξοδα, αφού η ίδια δε ζει στην Αθήνα.

Η Ρούλα, οικονομικά πλέον ανίκανη να υποστηρίξει μια μελλοντική εμβρυομεταφορά (έχει κατεψυγμένες 3 βλαστοκύστες) δημιούργησε στο GIVE&FUND μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων.

Η προσπάθεια συλλογής του ποσού που χρειάζεται (3000 ευρώ) ολοκληρώνεται στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η ίδια μου εξομολογήθηκε πως αν αυτά τα χρήματα δε συγκεντρωθούν, θα καταστρέψει τις βλαστοκύστες της και θα κλείσει για αυτήν το όνειρο της Μητρότητας.

Πιστεύω πως εκεί έξω υπάρχουν πολλές γυναίκες, ακόμα και αυτές που έχουν ήδη περάσει από το δύσβατο μονοπάτι της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που δε θα αφήσουν το όνειρο της Ρούλας να σβήσει!

Ένα μικρό χρηματικό ποσό από όλες μας μπορεί να κρατήσει το όνειρο ζωντανό…

Ένα μικρό χρηματικό ποσό πχ 10 ευρώ μπορεί να κάνει την Ρούλα μητέρα.. γιατί το αξίζει!!

Όσοι/ες έχετε την διάθεση να βοηθήσετε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στη σελίδα της Ρούλας στο GIVE&FUND όπου και εκεί θα κάνετε τη δωρεά σας ηλεκτρονικά.

GIVE&FUND

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!