Δε μπορώ να έρθω… φτιάχνω βαλίτσες!

0

Οκτώβριος, και διανύουμε τον Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την περιγεννητική απώλεια (απώλεια εγκυμοσύνης και νεογνική απώλεια).

Όλο τον Οκτώβριο θα ανεβαίνουν ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν μια τέτοια εμπειρία, μαζί με μια φωτογραφία με τη φράση που τους ενόχλησε περισσότερο.

Το mitrotita.gr στηρίζει τη δράση του Love and Grief

Σήμερα τα λόγια της Δέσποινας Despina Katsaragaki :

“Δεν ήξερα ότι μπορούσε να συμβεί ενδομήτριος θάνατος.

Έχασα το αγοράκι μου στις 38 εβδομάδες. Το περάσαμε μόνοι, ο άντρας μου και εγώ. Καμία συμπαράσταση από συγγενείς και φίλους.

Κόντεψα να φύγω με το αγοράκι μου, στο τσακ προλάβαμε την σήψη. Όταν πήρα να ακούσω τους συγγενείς μου, αφού κανείς δεν είχε επικοινωνήσει, τότε μου είπαν το ωραίο “φτιάχνω την βαλίτσα μου και δεν μπορώ να έρθω να σε δω στο νοσοκομείο.”

Ένιωσα τόσο μόνη και ευάλωτη, αντιλήφθηκα πόση υποκρισία υπάρχει. Θα σε έχουμε για πάντα στην σκέψη και στην καρδιά μας Αγοράκι μου, σ’ αγαπάμε πολύ. Η μαμά και ο μπαμπάς σου.”

Love and Grief

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!