Δωρεά Ωαρίων: μια δύσκολη απόφαση!

0

ΔΩΡΕΑ ΩΑΡΙΩΝ

Δε πίστευα ποτέ ότι αυτή η επιλογή θα ήταν μέρος του δικού μου ταξιδιού προς την μητρότητα. Σήμερα όμως είμαι ευγνώμων που την επέλεξα.

Όταν ο γιατρός μου  μίλησε για αυτό, εγώ τον αγνόησα και προχώρησα σε ένα επόμενο κύκλο εξωσωματικής-που απέτυχε για 4η φορά.

Μου πήρε έναν ολόκληρο χρόνο για να επεξεργαστώ τη θλίψη της «γενετικής μου απώλειας»

Ένιωθα βαθιά αδικημένη…

Αναρωτήθηκα τι είχα κάνει για να αξίζω τόσο πόνο, χάνοντας παράλληλα τον εαυτό μου.

Αποτραβήχτηκα και κλείστηκα στον δικό μου κόσμο.

Σιγά σιγά όμως αποδέχτηκα την πραγματικότητα. Αυτό ήταν που έπρεπε να κάνω, αν ήθελα να γίνω «μητέρα».

Η καλύτερη μου φίλη έγινε η δότρια των ωαρίων και σήμερα διανύω την 27η εβδομάδα κύησης.

Κοιτώντας πίσω συνειδητοποιώ ότι αυτή ήταν η σωστότερη απόφαση που πήρα για μένα.

Πλέον, δεν υπάρχει η θλίψη αλλά μόνο ο ενθουσιασμός περιμένοντας να γνωρίσω το γιό μου που σε λίγες εβδομάδες θα έχω στην αγκαλιά μου.

Το να πάρεις την απόφαση να προχωρήσεις με δωρεά  ωαρίων δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Φαντάζει ως η μεγαλύτερη απόφαση που έχεις πάρει στην ζωή σου. Πρέπει να δουλέψεις με τα συναισθήματα και τις αντιλήψεις σου.

Κάποιες φορές είναι άβολο… μπορεί όμως να αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο.

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!