“Δότης Πατέρας”

0

Καλησπέρα σε όλους.

Νιώθω την ανάγκη να περιγράψω την ιστορία μου γιατί κάποιες φορές η ζωή δε μας τα φέρνει όπως τα έχουμε ονειρευτεί…

Διστάζω.. ίσως και να φοβάμαι λίγο….

Πρόσφατα χώρισα από μια σχέση ιδανική, που δυστυχώς επηρεάστηκε από εξωτερικούς παράγοντες. Ένα υπέροχο ταίριασμα που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί με τον ερχομό ενός παιδιού.. κάτι που δυστυχώς ήταν μονόπλευρο.

Είμαι 43 χρονών και γνωρίζω πολύ καλά πως ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μου και μετράει αντίστροφα.

Ψυχολογικά δεν είμαι έτοιμη να ξεκινήσω κάτι νέο … δε με παίρνει να περιμένω!

Αποφάσισα να κάνω παιδί με δότη παραβλέποντας όλες τις προκαταλήψεις και αγνοώντας τις κριτικές των άλλων.
Είναι το όνειρο μου και δεν θέλω να φύγω από αυτή την ζωή μισή…

Στεναχωριέμαι και δε θέλω να στιγματιστεί το παιδί που θα φέρω στον κόσμο με δότη πατέρα ενώ παράλληλα ανησυχώ και για το πώς θα το δει η μητέρα μου- ξέρω ότι είχε άλλα όνειρα για μένα…..

Συγνώμη μαμά … αλλά νιώθω ζωντανή – νεκρή!

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!