Εξωσωματική γονιμοποίηση: Ιστορίες πόνου μετά από αποτυχημένους κύκλους θεραπείας!

0

H keariotlly Fani έγραψε για εμένα και την Μυστική Πύλη

Την ευχαριστώ θερμά για την Υποστήριξη της στο έργο μου.

Μέρες και νύχτες αγωνίας, αίσθημα πένθους και βαθιάς απογοήτευσης μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, αποφυγή κοινωνικών εκδηλώσεων στις οποίες επρόκειτο να υπάρχουν παιδιά αλλά και δεκάδες χιλιάδες ευρώ περιλάμβανε ο αγώνας της Βίκυς Χαντζάκου για να κρατήσει στα χέρια της το δικό της παιδί.

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, στην διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε 17 σπερματεγχύσεις, τέσσερα χειρουργεία, μια εξωσωματική και είχε δύο αποβολές, το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και σήμερα είναι μητέρα δύο παιδιών 15 ετών.

«Μετά την δεύτερη αποβολή μου, αποφάσισα ότι αν ποτέ έφερνα στον κόσμο παιδί, θα δημιουργούσα έναν χώρο, όπου θα δίνεται στις γυναίκες η δυνατότητα να ενημερώνονται γύρω από αυτό το ζήτημα, Έτσι κι έγινε. Αφού γέννησα τα δίδυμα, έφτιαξα την Μυστική Πύλη, έναν χώρο στην Σπάρτη, απ’ όπου εργάζομαι κιόλας αλλά πρωτίστως είναι ένα μέρος γεμάτο συναισθήματα. Εδώ απομονωνόμουν για να κλάψω και να σκεφτώ κάθε φορά που οι προσπάθειές μου δεν είχαν αίσιο τέλος. Εδώ επίσης βίωσα την δεύτερη αποβολή μου ενώ δούλευα», διηγείται.

Η ονομασία «Μυστική Πύλη» μόνο τυχαία δεν είναι. Η ίδια επέλεξε την λέξη «Μυστική», καθώς, όπως λέει, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά για  υπογόνιμότητά τους, ντρέπονται γι’ αυτήν.

«Υπάρχει και διαδικτυακή ομάδα, όπου αρκετές γυναίκες κάνουν ανώνυμες αναρτήσεις μη τυχόν τις δει κάποιος συγγενής ή γνωστός και εκτεθούν», σημειώνει και προσθέτει: «Όσον αφορά στην λέξη ‘’Πύλη’’, είναι κάτι, ας το πούμε φανταστικό. Δεν είναι πόρτα, αλλά κάτι που δεν ανοίγει εύκολα. Κι αυτό ζητούν οι γυναίκες, έναν χώρο που να μην μπορεί εύκολα κανείς να εισβάλλει».

Η συνέχεις του άρθρου είναι εδώ

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!