Κόντρα στις αντιξοότητες.

0

Η δικιά μου ιστορία ξεκινάει από το 2016 που έμεινα έγκυος μετά από φυσική σύλληψη. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι την 10η εβδομάδα που είδα αίμα. Στο νοσοκομείο που πήγα, διαπιστώσαμε πως η καρδιά του μωρού μου είχε σταματήσει. Χρειάστηκε να κάνω απόξεση. Η πρόταση του γιατρού ήταν να περιμένω να περάσουν τρεις κύκλοι για να προσπαθήσω ξανά να μείνω έγκυος.

Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια άκαρπων προσπαθειών.

Η εξωσωματική ήταν μονόδρομος- μιας και ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος μου. Έπρεπε να βιαστώ αφού τα ωάρια μου όλο και λιγόστευαν.

Αναγκάστηκα να παραιτηθώ από την δουλειά μου, επειδή δε μου έδιναν την άδεια που χρειαζόμουν  για να μπορώ να τρέξω με θέματα όπως εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς.  Έτσι μείναμε με έναν μισθό- αυτόν που έφερνε ο άντρας μου από τη δουλειά του.

Έκλεισα το πρώτο ραντεβού με την επιτροπή για τα φάρμακα …

Σε ένα ραντεβού που ποτέ δε κατάφερα να πάω, αφού μια μηχανική βλάβη του αυτοκινήτου με καθυστέρησε τόσο, που αναγκάστηκα να το ακυρώσω.

Έκλεισα δεύτερο ραντεβού μετά από τρείς μήνες. Εκείνη ακριβώς τη μέρα όμως ο καιρός βάλθηκε να μου πάει κι αυτός κόντρα με μια φοβερή χιονόπτωση. Εγώ βρισκόμουν στην Εύβοια και η επιτροπή στην Αθήνα.

Είπα «όχι.. αυτό το ραντεβού δε θα το χάσω!». Έβαλα αλυσίδες στο αυτοκίνητο μου, έφτασα στην Αθήνα και πέρασα από την επιτροπή.

Ξεκίνησα τη διαδικασία λίγο μετά. Όμως «η κακή μου τύχη» δεν έλεγε να με αφήσει ήσυχη. Στο πρώτο ραντεβού με τον γιατρό μου, για τον απαιτούμενο έλεγχο της μήτρας, μια δεύτερη μηχανική βλάβη του αυτοκινήτου με αναγκάζει να γυρίσω πίσω. Έξτρα ταλαιπωρία, έξτρα έξοδα…

Τελικά, η ημέρα της ωοληψίας έφτασε. Μια ωοληψία που δεν πήγε όσο καλά περιμέναμε. Κακή ποιότητα ωαρίων, που μας έβαλε στην σκέψη να προχωρήσουμε σε μια νέα προσπάθεια διέγερσης το Σεπτέμβριο.

Ξεκίνησα τη δουλειά τον Ιούνιο. Έπρεπε να μαζέψω τα χρήματα για αυτή τη νέα προσπάθεια. Δούλευα 12 με 14 ώρες την ημέρα, για να καταφέρω να μαζέψω το απαιτούμενο ποσό. Παράλληλα έχασα 12 κιλά λόγω των δύσκολών συνθηκών που επικρατούσαν στην εργασίας μου.

Όμως έχω καταλάβει πως «η μοίρα μου»  μου παίζει άσχημο παιχνίδι.

Γιατί;;

Δε ξέρω, ίσως θέλει να τσεκάρει τις αντοχές μου!

Πριν λίγες μέρες, χτυπά το τηλέφωνο. Στο άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο υπεύθυνος από μια δουλειά που περίμενα πριν τρία χρόνια να με προσλάβουν . Σοκαρισμένη τον ακούω να μου λέει πως με περιμένουν να ξεκινήσω- όχι με σύμβαση- αλλά ως μόνιμη.

Όλο το Σύμπαν συνωμοτεί στο να μην ξεκινήσω την νέα μου προσπάθεια!

Μήπως όλο αυτό είναι σημάδι;

Μήπως κάποιος από εκεί ψηλά θέλει να μου στείλει ένα μήνυμα όπως:  «δε πρέπει να το κάνεις;»

Όχι, αρνούμαι να το δεχτώ! Θα πάω κόντρα σε όλα τα εμπόδια που η ζωή μου βάζει.

Πήρα τηλέφωνο τον υπεύθυνο της νέας δουλειά και του εξομολογήθηκα τα πάντα. Του είπα για τις προσπάθειες μου και πως αν δεχτώ την νέα μου δουλειά θα πρέπει κάποιες μέρες του  μήνα να απουσιάζω από αυτήν.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, ο υπεύθυνος δέχτηκε να μου δίνει τις άδειες που θα χρειαστώ και έτσι την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάω.

Τον Οκτώβριο ξεκινάω και  με την νέα προσπάθεια μου, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά….

Θεέ μου, χωρίς άλλα απρόοπτα !

Στείλε και εσύ την Ιστορία σου στο mitrotita.ivf@gmail.com

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!