Μαμά για τέσσερις μέρες…

0

Με τον άντρα μου είμαστε μαζί από τα 24..

Ποτέ δεν προσέχαμε στο θέμα παιδιού, αλλά ποτέ δεν βλέπαμε ένα θετικό τεστ.

Στα 4 χρόνια είπαμε να ψαχτούμε με τις απλές εξετάσεις. Το αποτέλεσμα σπέρμα μηδαμινό και μια κιρσοκήλη που έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί!

Κάνοντας το χειρουργείο, μετά από 6 μήνες το σπέρμα του συζύγου μου ανέβηκε και οι γιατροί μας έλεγαν ότι με τέτοιο σπέρμα κάναμε δίδυμα! Πήραμε τα πάνω μας και συνεχίσαμε τις προσπάθειες..

Στον χρόνο εφόσον πάλι δεν βλέπαμε την πολυπόθητη ροζ γραμμούλα αποφάσισα να εξεταστώ και εγώ..

Μη διαβατές σάλπιγγες!

Κλάμα, απογοήτευση, άρνηση, αμέτρητα γιατί!

Η εξωσωματική πλέον μονόδρομος. Ξεκίνησα την πρώτη μου προσπάθεια στα 29!

Ωοληψία λίγο πριν τα 30 και εμβρυομεταφορά λίγους μήνες μετά! Πέντε  μέρες μετά την εμβρυομεταφορά δύο υπέροχων βλαστοκύστεων κρατούσα στα χέρια μου ένα θετικότατο τεστ!

Δεν μπορούσα να το πιστέψω…

Μα με την πρώτη έλεγα;

Αποκλείεται να φάνηκα τόσο τυχερή!

Όλα κυλούσαν ομαλά και έφτασα στον 6ο μήνα με δύο αγοράκια υπέροχα! Μέσα μου όμως κάτι να με τρώει!

Ξαφνικές συσπάσεις με έστειλαν στην κλινική, μια επείγουσα περίδεση που δεν κράτησε και μια απρόσκλητη μόλυνση με ανάγκασαν να φέρω τα αγοράκια μου στον κόσμο!

Έξι μηνών! 785γρ και 745γρ!

9/4/22 στις 21:15 άκουσα τον πιο όμορφο ήχο της ζωής μου!

Πάλεψαν να κρατηθούν, όμως ήταν τόσο μικρά και αδύναμα που άνοιξαν τα φτερά τους και έγιναν άγγελοι!

Δύο μέρες άντεξε ο ένας και τέσσερις ο άλλος!

Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ! Η ζωή μου πλέον δεν έχει αξία! Μου λείπουν κάθε μέρα περισσότερο και είμαι περήφανη που διάλεξαν εμένα για μαμά τους!

Θα έχω την εικόνα τους πολύτιμο φυλαχτό για μια ζωή!

Στην αρχή δεν ήθελα να ακούσω για άλλο μωρό! Τώρα όμως περιμένω να περάσει ακόμη λίγος καιρός, να σηκώσω μανίκια και να ξανά προσπαθήσω!

Είμαστε πιο δυνατές από όσο πιστεύουμε !

 

Στείλε και εσύ την δική σου Ιστορία στο mitrotita.ivf@gmail.com

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!