Μα δεν το ξέρατε;

0

Οκτώβριος, και διανύουμε τον Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την περιγεννητική απώλεια (απώλεια εγκυμοσύνης και νεογνική απώλεια).

Όλο τον Οκτώβριο θα ανεβαίνουν ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν μια τέτοια εμπειρία, μαζί με μια φωτογραφία με τη φράση που τους ενόχλησε περισσότερο.

Σήμερα τα λόγια της Μαριάννας :

“Πολλά αυτά που μας ενοχλούν όταν λέμε χάσαμε τη κορούλα μας 2 μηνών.

Ο πόνος της απώλειας του μωρού μας είναι τόσο μεγάλος που δεν συγκρίνεται με τίποτε.

Με την γέννηση φάνηκαν διάφορα προβλήματα που σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα είχε κάτι τόσο σπάνιο γενετικό σύνδρομο…”μα δεν το ξέρατε;”

Με ένα σκληρό υπονοούμενο γιατί δεν το σκοτώσατε από πιο πριν;

Ένα πλασματάκι πανέμορφο τέλειο…που υπήρξε μέσα μου με έκανε μητέρα για 3η φορά…που την θέλαμε τόσο πολύ…

Πολλά τα όνειρα πολλές και οι απώλειες. Απώλεια για μένα για τον πατέρα της για τα αδέρφια της.

Και όμως υπήρξε!!!

Κάθε μέρα αυτό λέω…ήρθε στο κόσμο! Κάναμε σαν γονείς ότι μπορούσαμε αλλά δυστυχώς…έσβησε στα χέρια μου… στην αγκαλιά μας και το προσωπάκι της έλαμψε ακόμα πιο πολύ.

Θα μπορούσα μέρες να γράφω.

Είναι τόσα πολλά…θα τελειώσω με κάτι θετικό όμως.. Μας έδειξε μια αγάπη που δεν την ξέραμε.

Μας λείπεις αγάπη μου…σε θέλουμε σε αγαπούμε όσο τίποτε άλλο στο κόσμο. ”

#γιαπάνταμωράμας

 

Love and Grief 

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!