Το δικό μας θαύμα…

0
A silhouette of a sweet toddler girl is handing her mother a Daisy flower, in a meadow outside at sunset on a summer day.

Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας διηγηθώ τη δική μου ιστορία. Ίσως μέσα από αυτήν κάποιες να πάρετε κουράγιο, κάποιες άλλες δύναμη και είναι και αυτές που μπορεί να  κρατήσουν μέσα τους ζωντανή την ελπίδα

Βιώσαμε, εγώ και ο σύντροφός μου, δυο αποβολές κατά τη διάρκεια των προσπαθειών μας. Ευτυχώς για μένα αυτές ήρθαν μετά την απόκτηση του γιού μου…

Αυτός ήταν το στήριγμά μου σε όλες τις δυσκολίες που βίωσα.

Σήμερα γιορτάζουμε ένα θαύμα της Παναγίας μας.

Θέλαμε πολύ ένα δεύτερο παιδί. Το είχαμε ονειρευτεί, το είχαμε αγαπήσει πριν αυτό μπει στην ζωή μας. Τότε ήταν που κάναμε το τάμα. Πήγαμε στην Παναγία τη Χρυσοβαλάντο, προσευχηθήκαμε, μιλήσαμε με τις μοναχές και πήραμε το μήλο. Έπρεπε να νηστέψουμε τρεις μέρες και μετά να το φάμε!

Πιστά ακολουθήσαμε τις οδηγίες, πιστέψαμε βαθιά πως θα τα καταφέρουμε…

Ένα μήνα μετά κρατούσα στα χέρια μου ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Τη στιγμή αυτή που σας γράφω ο δεύτερος γιος μου, που πήρε το όνομα της Παναγιάς, βρίσκεται στην αγκαλιά μου.

Ξέρω πως όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες…. Όμως η πίστη μέσα μας είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Εύχομαι σε όλες αυτές τις γυναίκες που ακόμα προσπαθούν να καταφέρουν και σύντομα να κρατήσουν το δικό τους θαυματάκι στα χέρια τους.

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!