Διατροφή και γονιμότητα: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

0

Κεφάλαιο διατροφή και γονιμότητα.
Στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας, όπου το άγχος και η γρήγοροι ρυθμοί ζωής κυριαρχούν, ολοένα και περισσότερα ζευγάρια τείνουν να δυσκολεύονται στην σύλληψη. Και καθόλου παράλογο θα έλεγε κανείς, όταν η καθημερινότητα μας πια σχετίζεται με πανδημίες, οικονομικό παραλήρημα και ανεκδιήγητο πόλεμο (εν έτη 2022, ω ναι!).
Η υπογονιμότητα επηρεάζει περίπου το 9% των παντρεμένων γυναικών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία. Σύμφωνα με εθνική έρευνα που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένες πιθανότητες σύλληψης. Και ενώ δεν περνάνε όλοι από το χέρι σου, η διατροφή σου είναι ένας παράγοντας μεγάλης σημασίας που είναι υπό τον έλεγχο σου. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου, οι οποίες σχετίζονται με το είδος της τροφής, την ποιότητα ή και την συχνότητα των γευμάτων, ίσως βελτιώσουν σημαντικά την δυνατότητα σύλληψης. Διατροφή και γονιμότητα σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό.

Το 2007, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χάρβαντ, διεξήγαγαν μια μελέτη με όνομα “Δίαιτα Γονιμότητας”. Οι γυναίκες με ωοθυλακιορρηκτική υπογονιμότητα που ακολουθούσαν αυτό το διατροφικό πρότυπο είχαν 66% χαμηλότερο κίνδυνο ωοθυλακιορρηκτικής υπογονιμότητας. Αλλά και 27% μειωμένο κίνδυνο υπογονιμότητας από άλλες αιτίες σε σχέση με τις γυναίκες που δεν ακολουθούσαν στενά τη δίαιτα.

Το συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο περιείχε:

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο COZYVIBE