Δικαιολογητικά για Πρόκληση Ωοθυλακιορρηξία

0
 1. Εγγράφως η αιτία παραπομπής στην Επιτροπή συμπληρωμένη από τον θεράποντα γιατρό.
 2. Ορμονικός έλεγχος της γυναίκας 2ης εως 4η ημέρα της περιόδου.

Θα πρέπει να περιλαμβάνει τις:

 • FSH
 • LH
 • E2
 • PRL
 • TSH
 • T3
 • T4

Τελευταίου τριμήνου υπογεγραμμένες από διευθυντή εργαστηρίου κρατικού νοσοκομείου ή άλλης δομής ΠΕΔΥ, με ειδικότητα βιοπαθολόγου –μικροβιολόγου ή βιοχημικού- κλινικού χημικού ή βιολόγου ή πυρηνικού γιατρού ή από ενδοκρινολόγο υπεύθυνο ορμονολογικού εργαστηρίου . Για τα ιδιωτικά εργαστήρια απαιτείται να έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

 1. Σαλπιγγογραφία ή πρακτικό εργαστηρίου για λαπαροσκόπηση και έλεγχο διαβατότητας σαλπίγγων τελευταίας διετίας .
 2. Πλήρες σπερμοδιάγραμμα του συζύγου/ συντρόφου (τελευταίου έτους) υπογεγραμμένο από μικροβιολόγο – βιοπαθολόγο. Μπορεί να γίνει σε ιδιωτικό εργαστήριο συμβεβλημένο όμως με τον ΕΟΠΥΥ ή σε δημόσιο νοσοκομείο.
 3. Υπερηχογράφημα με περιγραφή και απεικόνιση του ενδομητρίου, μυομητρίου και ωοθηκών υπογεγραμμένο από γυναικολόγο ή ακτινολόγο συνοδευόμενο από ειδικό έντυπο πιστοποίησης του γιατρού από το ΚΕΣΥ για την άδεια εκτέλεσης υπερήχων .Το υπερηχογράφημα θα πρέπει να είναι του τελευταίου εξαμήνου.
 4. Το ζευγάρι θα πρέπει να έχει ελεγχθεί για HIV-1, HIV-2 , ηπατίτιδα Β και ηπατίτιδα C και σύφιλη ( VDRL ή RPR )
 5. 15 ημέρες πριν την προσέλευση στην Επιτροπή θα πρέπει να γίνει εξέταση β-χοριακής γοναδοτροπίνης.
 6. Το ζευγάρι θα πρέπει να έχει μαζί του Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο
 7. Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσει Ληξιαρχική πράξη Γάμου τελευταίου εξαμήνου και ΟΧΙ πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 8. Τα ανύπαντρα ζευγάρια θα πρέπει να διαθέτουν συμβολαιογραφική πράξη συναίνεσης και από τους δύο για συμμετοχή σε Ιατρική Υποβοήθηση στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή  επίσης τελευταίου εξαμήνου.
 9. Αν η γυναίκα είναι άγαμη, χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη συναίνεσης για πρόκληση ωορρηξίας τελευταίου εξαμήνου.
 10. Αν πρόκειται για ζευγάρι ελεύθερης ένωσης, χρειάζεται συμβολαιογραφική πράξη συναίνεσης του συντρόφου τελευταίου εξαμήνου.
 11. Πρέπει το ζευγάρι να έχει μαζί του τα βιβλιάρια υγεία καθώς και την σχετική ασφαλιστική ικανότητα. Αν υπάρχουν προηγούμενα βιβλιάρια υγείας του ζευγαριού θα πρέπει να προσκομισθούν και αυτά.