Δελτίο τύπου της 1ης Διαδικτυακής Ημερίδας Υπογονιμότητας 2024

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την Υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Υπογόνιμο θεωρείται το ζευγάρι που μετά από ένα χρόνο συχνών σεξουαλικών επαφών χωρίς προφύλαξη δεν έχει επιτύχει φυσική σύλληψη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ), η Υπογονιμότητα αποτελεί διαταραχή της υγείας που χρήζει ιατρικής και ψυχολογικής αντιμετώπισης.

Επιδημιολογικές μελέτες και εκτιμήσεις του Π.Ο.Υ έδειξαν πως περίπου το 10-12% των ζευγαριών αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζουν δυσκολία στη σύλληψη. Σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 80-90 εκατομμύρια υπογόνιμα ζευγάρια, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται περίπου 2 εκατομμύρια νέα ζευγάρια, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς.

Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη πλήρης επιδημιολογική μελέτη για την Υπογονιμότητα, αλλά εκτιμάται ότι περίπου 300.000 ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην απόκτηση παιδιών.

Ο Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός mitrotita.gr που όραμα του έχει την Ενημέρωση και Ψυχολογική Υποστήριξη Υπογόνιμων Ζευγαριών, με την ευγενική υποστήριξη κορυφαίων επιστημονικών συνεργατών του, διοργανώνει την 1η Διαδικτυακή Ημερίδα στις 12 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:00 – 21:00 με θέμα: «Μια ανοιχτή συζήτηση για τη γονιμότητα»

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε όλα τα υπογόνιμα ζευγάρια αλλά και σε γυναίκες ή άντρες που επιθυμούν να λάβουν ορθή ενημέρωση για το θέμα της Υπογονιμότητας και της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!

Είμαι η Βίκυ Χαντζάκου, Οικονομολόγος – Πτυχιούχος των Φυσικών Επιστημών – Ερευνήτρια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ – Ιδρύτρια του mitrotita.gr και μητέρα διδύμων που απέκτησα με αγώνα και πολλές προσπάθειες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, πριν από 16 χρόνια. Μακάρι τότε να είχα τις γνώσεις που έχω τώρα και κάποιον να απαντήσει στις ερωτήσεις μου. Στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνουμε θα είμαι η Συντονίστρια και σας καλώ να λύσουμε κάθε απορία και να απαντήσουμε κάθε ερώτηση. Θα μιλήσουμε ανοιχτά για τη γονιμότητα και ό,τι σας απασχολεί. Μη λείψει καμιά!

Τηλέφωνο επικοινωνίας για δημοσιογράφους:

Βίκυ Χαντζάκου: 6938465459

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Διαδικτυακή μας Ημερίδα επισκεφτείτε το www.mitrotita.gr