ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

 

  • Δημιουργία ενημερωτικών Webinars με ειδικούς του χώρου της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
  • Έκδοση εκπτωτικής κάρτας για τα υπογόνιμα ζευγάρια (εκπτώσεις σε εξετάσεις, δωρεάν συμβουλευτικές συναντήσεις με ειδικούς, εξωσωματικές κ.α).
  • Οργάνωση Ημερίδων ενημέρωσης για θέματα που σχετίζονται με την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τις διαδικασίες που τη συνοδεύουν.
  • Οργάνωση ολιγομελών γκρουπ Ψυχολογικής Υποστήριξης Υπογόνιμων Γυναικών.
  • Παροχή Ψυχολογικής Υποστήριξης των γυναικών καθ’ όλη τη διάρκεια των προσπαθειών τους με την βοήθεια ειδικών ψυχικής υγείας.
  • Κοινωνικό Φαρμακείο.
  • Προϊόντα Στήριξης (παιδικά ρούχα, προϊόντα εγκυμοσύνης, παιδικά παιχνίδια, τρόφιμα, κ.α) σε νέους γονείς – υπογόνιμα ζευγάρια με χαμηλό φορολογικό εισόδημα.
  • Καμπάνια για ενημέρωσης για την Υπογονιμότητα.
  • Δωρεάν εξωσωματικές, σπερματεγχύσεις, χειρουργεία σε υπογόνιμα ζευγάρια με χαμηλό φορολογικό εισόδημα, ανάλογα με την ηλικία (προτεραιότητα δίνουμε στις μεγαλύτερες ηλικίες) και τις προσπάθειες που έχουν κάνει.

To mitrotita.gr είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, μια νησίδα σωστής κι επιστημονικής ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τη Ψυχολογική Υποστήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών.

Το Mitrotita.gr ξεκίνησε να λειτουργεί ως διαδικτυακός τόπος πριν από τρία χρόνια, με θεματολογία κι επιστημονική αρθογραφία που αφορούν αμιγώς την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τις διαδικασίες που τη συνοδεύουν. Σε αυτά τα χρόνια πραγματοποίησε αρκετές μικρές ημερίδες και webinars από κορυφαίους γιατρούς με θέμα πάντα την υπογονιμότητα, δωρεάν προς τα μέλη του.

Σήμερα το mitrotita.gr φιλοξενεί πάνω από 5.000 μέλη και καθημερινά καλωσορίζει νέα και υποστηρίζεται από ένα σημαντικό δίκτυο αξιόλογων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Ιδρύτριά του είναι η Βίκυ Χαντζάκου, Οικονομολόγος, Πτυχιούχος των Φυσικών Επιστημών και Ερευνήτρια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Η ίδια βίωσε την Υπογονιμότητα, μέσα από έναν αγώνα που κράτησε έξι χρόνια (2002 έως 2008). Κατάφερε να φέρει στον κόσμο τα δίδυμα μετά από 17 σπερματεγχύσεις, 4 χειρουργεία, 2 αποβολές και μια εξωσωματική.

Με την βοήθεια ειδικών του χώρου της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αλλά και ειδικούς της Ψυχικής Υγείας, επιθυμεί να προσφέρει επιστημονική ενημέρωση, συμβουλευτική κατάρτιση και ψυχολογική υποστήριξη σε υπογόνιμα ζευγάρια.

Το mitrotita.gr φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νησίδα ενημέρωσης, έναν ζωντανό δηλαδή οργανισμό, που θα προσφέρει τη γνώση την οποία χρειάζεται να διαθέτουν όσα ζευγάρια πρόκειται να μπουν ή ήδη βρίσκονται στην προσπάθεια απόκτησης παιδιού μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας. Επιπρόσθετα φιλοδοξεί να βρει υποστηρικτές στο όραμά της ώστε από κοινού να μπορούν να στηρίξουν το όνειρο και την ανάγκη κάθε γυναίκας να γίνει μητέρα, κάθε ζευγαριού να γίνουν γονείς, μέσα από διάφορες δράσεις όπως τα webinars, κάρτες με ιατρικές παροχές, παροχές στήριξης ζευγαριών με χαμηλό εισόδημα, κ.α.

Στόχος μας είναι η Πρώτη Διαδικτυακή Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2024 να είναι ένα ακόμα βήμα στο μεγάλο στόχο του Mitrotita.gr. Επίσης, φιλοδοξεί να αποτελέσει την απαρχή παρόμοιων διαδικτυακών δράσεων που θα γίνουν ένας κόμβος συνάντησης υπογόνιμων ζευγαριών, επιστημόνων, ιατρών και ανθρώπων εντός κι εκτός Ελλάδας που στηρίζουν την υπογονιμότητα μέσω της σωστής κι επιστημονικής ενημέρωσης καθώς και με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Είναι αναγκαίο να καταστεί σαφές ότι η υπογονιμότητα πρέπει να πάψει να είναι ταμπού και να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία ως μια θεραπευτική διαδικασία που απευθύνεται σε ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας και επιθυμεί να τεκνοποιήσει

Στο έργο μας αυτό αρκετοί επιστήμονες και ιατρικά κέντρα έχουν δεχτεί να είναι συμπορευτές. Ευελπιστούμε και στη δική σας στήριξη ώστε να μεγαλώσει ο σκοπός μας και να προσφέρει ελπίδα κι έμπρακτη βοήθεια κάθε χρόνο και σε περισσότερα υπογόνιμα ζευγάρια.