Δελτίο Τύπου: 1η Ημερίδα Υπογονιμότητας Αθήνα 2023

0

1η Ημερίδα Υπογονιμότητας

Δελτίο Τύπου – Ημερίδα Υπογονιμότητας

Αθήνα , 10/04/2023

Θ Ε Μ Α : «Ημερίδα Υπογονιμότητας»

14 Μαΐου και ώρα 10:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 Ο Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός mitrotita.gr πραγματοποιεί την 1η Ημερίδα Υπογονιμότητας στις 14 Μαίου και ώρα 10:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Δ/νση : Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 177 78) . Στην Ημερίδα θα ανακοινωθεί επίσημα ο σκοπός και οι δράσεις του mitrotita.gr και θα συμμετέχουν ως ομιλητές κορυφαίοι επιστημονικοί συνεργάτες, εξειδικευμένοι σε θέματα Υπογονιμότητας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλα τα υπογόνιμα ζευγάρια και σε όλες τις υπογόνιμες γυναίκες που επιθυμούν να λάβουν ορθή ενημέρωση για το θέμα της Yπογονιμότητας και της Yποβοηθούμενης Aναπαραγωγής καθώς και να ενημερωθούν για τις δράσεις στήριξης που οργανώνει το mitrotita.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.mitrotita.gr/infertility-day/

Η 1η Ημερίδα Υπογονιμότητας που διοργανώνει το mitrotita.gr παρουσιάζεται και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τις εγκεκριμένες διερμηνείς Κα Σοφία Ρομπόλη (Διερμηνέας νοηματικής γλώσσας στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha) και την Κα Τόνια Παπαντωνάκη (Διερμηνέας νοηματικής γλώσσας στο τηλεοπτικό κανάλι Antenna), προσφέροντας τη δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης σε κωφές γυναίκες που επιθυμούν να ενημερωθούν για το θέμα της υπογονιμότητας και της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Γιατί κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην επικοινωνία και την ορθή ενημέρωση σε θέματα υπογονιμότητας. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να γίνει Μητέρα!

« Σημαντικοί αρωγοί στο έργο του mitrotita.gr είναι η NOW-fertility (Κλινική Γονιμότητας με έδρα την Ελβετία και ιδρυτή τον Luciano Nardo), το Mediterranean Fertility Institute (Μεσογειακό Ινστιτούτο Γονιμότητας με έδρα τα Χανιά της Κρήτης και Ιδρυτή τον ΔρΙωάννη Γιακουμάκη) και η Supplekey Health (Εταιρία παροχής πρωτοποριακών συμπληρωμάτων διατροφής  γυναικείας υπογονιμότητας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Ιδρύτρια τη Δάφνη Χαρούπα) »

Χαιρετισμός:

  1. Κατερίνα Γκαγκάκη: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων
  2. Όλγα Παυλίδου-Κουτρουμπή: Πρόεδρος Lions New Voices Ελλάδος
  3. Μαρία Ζάγκα: Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής & Ψυχοθεραπεύτρια

Ομιλίες

Mitrotita.gr

Ομιλήτρια: Βασιλική Χαντζάκου (Ιδρύτρια του mitrotita.gr)

Θέμα: «Ίδρυση του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού mitrotita.gr, Σκοπός, Δράσεις και Συνεργασίες»

NOWfertility

Ομιλητής : Γρυπάρης Ιωάννης ( Μαιευτήρας- Χειρουργός- Γυναικολόγος εξειδικευθείς στην Υπογονιμότητα και την Αισθητική Γυναικολογία)

Θέμα: «Προσωποποιημένη Φροντίδα Ασθενών: επιτυχία, ποιότητα, πρόσβαση και κόστη»

Mediterranean Fertility Institute

Ομιλητής: Γιακουμάκης Ιωάννης ( Κλινικός Διευθυντής, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος Αναπαραγωγής)

Θέμα: « Ηθικά και Νομικά ζητήματα στο πρόγραμμα Παρένθετης Μητρότητας»

Ομιλητής: Διαμαντής Δαφνής (Κλινικός Εμβρυολόγος)

Θέμα: « Μύθοι και Αλήθειες για την ποιότητα των ωαρίων»

Supplekey

Ομιλήτρια: Εύα Λάμπρου (Μαία με μεταπτυχιακό στην προηγμένη και τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα )

Θέμα: «Το μέλλον της Γονιμότητας είναι εδώ»

Παρουσίαση της εταιρείας και του οράματός της

Παρουσίαση των οίκων που εκπροσωπεί (AMS, IQ Medical, DxNow) και τα οφέλη των προϊόντων του κάθε οίκου»

Gyn Care

Ομιλητής : Σακκάς Ευάγγελος ( Μαιευτήρας- Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Γυναικολογική Ενδοκρινολογία )

Θέμα: « Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και η Ενδομητρίωση στην Υπογονιμότητα. Σχετίζονται μεταξύ τους;»

Ομιλήτρια: Ροζίνα Παλαιολόγου ( Ψυχολόγος Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής θεραπείας Mindfulness teacher University Massachusetts & Brown )

Θέμα: «Μην αγχώνεσαι! – Ευχαριστώ, δε θα αγχώνομαι»

Ομιλήτρια :  Δήμητρα Κολώνια ( Κλινική και Δικαστική Ψυχολόγος)

Θέμα: « Η ψυχοσύνθεση και τα χαρακτηριστικά του άντρα και της γυναίκας. Πως μεταλλάσσεται με την Υπογονιμότητα και πως επηρεάζει τον καθένα τους ψυχοσυναισθηματικά.»

Ομιλήτρια : Πειρουνάκη Ελευθερία ( Ενδοκρινολόγος/Διαβητολόγος )

Θέμα:  Θυρεοειδής και η σχέση του με την Υπογονιμότητα και την Εγκυμοσύνη.

Restart Life

Ομιλητής: Ευαγγελία Μπακόλα (Health & Life Coach)

Θέμα: «Health Coaching και Υπογονιμότητα»

Ομιλητής: Νικολόπουλος Γεώργιος  (Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος)

Θέμα: «Ανεξήγητη Υπογονιμότητα»

Ομιλήτρια : Ελλη Παπαδοπούλου (Ψυχολόγος, NLP Global Trainer UCSC, Meta-Trauma consultant, με εξειδίκευση στην Υπογονιμότητα )

Θέμα: «Το τραύμα της Υπογονιμοτητας και η διαχείριση του»

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν δύο υπογόνιμα μέλη του mitrotita.gr , η  Ρούλα Καραγιαννίδη και η Ξανθή Τσιάρα για το προσωπικό τους βίωμα.

Τις ομιλίες θα συντονίσει η Κατερίνα Χάσκα (Υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος του mitrotita.gr).

 

Οργάνωση Ημερίδας: Betterfly Digital

 

Βίκυ Χαντζάκου
Γεννήθηκα στην Σπάρτη και είμαι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς μου. Είμαι Οικονομολόγος και πτυχιούχος Φυσικών Επιστημών. Το 2003 ήρθα για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την Υπογονιμότητα. Ο προσωπικός μου αγώνας κράτησε 6 χρόνια και περιλαμβάνει 17 σπερματεγχύσεις, δυο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και μια εξωσωματική γονιμοποίηση που έφερε στην ζωή μου τα δίδυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση των διδύμων δημιούργησα στο facebook μια κλειστή ομάδα με το όνομα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή)» , η οποία φιλοξενεί Υπογόνιμα ζευγάρια – κυρίως γυναίκες – και έχει ως στόχο της να βοηθήσει σε ψυχολογικό και όχι μόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο μονοπάτι της Υπογονιμότητας. Η γνώση είναι δύναμη και η δύναμη είναι το μεγαλύτερο όπλο σ’ αυτό τον σπουδαίο και δύσκολο αγώνα!