5 απαντήσεις σε αμήχανες ερωτήσεις

0

Παρακάτω είναι πολλά από τα σενάρια που μπορεί να μας τύχουν..
και οι απαντήσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όταν ερωτηθούμε σχετικά.

Σενάριο 1
Είπαν… Πότε πρόκειται να σταματήσεις να εστιάζεις στην καριέρα και θα κάνεις οικογένεια;
Απάντηση α΄: Δεν πιστεύω ότι δουλειά και οικογένεια δε μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα. Η σταδιοδρομία μου προχωρά, και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό. Όταν θεωρήσουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για εμάς, θα σχεδιάσουμε τη δημιουργία οικογένειας.
Απάντηση β΄: Αυτή τη στιγμή έχω δύο δουλειές: η μία δουλειά είναι αυτή που γνωρίζετε και η άλλη η προσπάθεια να μείνω έγκυος. Πιθανότατα δε μπορείτε να πιστέψετε πόσο εξαντλητική και χρονοβόρα είναι η θεραπεία υπογονιμότητας.

Σενάριο 2
Είπαν… Πότε θα γίνουμε εμείς παππούδες;
Απάντηση: Ελπίζω ότι κάποια μέρα θα έχετε εγγόνια. Είτε κάνουμε παιδιά βιολογικά ή μέσω υιοθεσίας. Μακάρι να μοιραστώ αυτή την ευτυχία μαζί σας.

Σενάριο 3
Είπαν… Αν είχες ένα από τα παιδιά μου, θα σε είχε τρελάνει τελείως!”
Απάντηση: Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολη εμπειρία, αλλά πραγματικά ανυπομονώ να τη ζήσω.

Σενάριο 4
Είπαν… Μπορείτε να υιοθετήσετε.
Απάντηση α΄: Η υιοθεσία είναι μια επιλογή την οποία έχουμε στα υπόψη. Έχουμε να επιλύσουμε ορισμένα ιατρικά ζητήματα και επίσης θέλουμε να πάρουμε το χρόνο μας να συνειδητοποιήσουμε το ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε δικό μας – βιολογικό παιδί πριν προχωρήσουμε σε αυτή την επιλογή.
Απάντηση β΄: Έχουμε σκεφτεί την υιοθεσία κι αποφασίσαμε ότι δεν είναι κάτι που μας αφορά. Θα προτιμούσαμε μία ζωή χωρίς παιδί , παρά να μεγαλώσουμε κάποιο που δεν είναι βιολογικά δικό μας.

Σενάριο 5
Πώς να αντιμετωπίσουμε όταν κάποια φίλη μας ανακοινώνει από κοντά ότι είναι έγκυος “Μάντεψε! Είμαι έγκυος!”
Αυτά είναι τα πιο δύσκολα λόγια που μπορούμε να ακούσουμε από φίλη ή συγγενή. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξηγήσουμε γιατί δεν μπορούμε να γιορτάσουμε ολόψυχα.
Απάντηση α΄ (κρατήστε το σύντομο και τρυφερό): ” Συγχαρητήρια, είναι σπουδαίο γεγονός.”
Απάντηση β΄: Είμαι χαρούμενη για εσάς, αλλά είναι δύσκολο που το ακούω ενώ δε μπορώ να μείνω έγκυος. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη στιγμή για μένα, γι’ αυτό ελπίζω να με καταλάβετε αν δεν είμαι σε θέση να παρευρεθώ στο βαφτίσια ή άλλες παρόμοιες στιγμές.

http://www.rozinapalaiologou.gr/