5 συμβουλές για τη διαχείριση του στρες

0

Το στρες δεν εμποδίζει την επίτευξη εγκυμοσύνης.
‘’Απλά χαλάρωσε’’ είναι ίσως η πιο συχνή φράση που ακούτε από τους γύρω σας, και είναι η συμβουλή που σας θυμώνει περισσότερο. Είναι πολύ φυσιολογικό να έχετε άγχος καθ’ όλη τη διάρκεια κάθε προσπάθειάς σας για παιδί, κι αυτό δεν είναι απαγορευτικό για να προκύψει μία εγκυμοσύνη. Ωστόσο, η ψυχική ηρεμία μπορεί να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στο στόχο σας, να βελτιώσει τη γονιμότητα να σας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η εξωσωματική είναι αποτελεσματική μέθοδος.
Η πλειοψηφία των ζευγαριών που κάνουν προσπάθεια με εξωσωματική γονιμοποίηση θα αποκτήσουν παιδί. Η τεχνολογία κι οι θεραπείες για την υπογονιμότητα έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να χρησιμεύσουν σε διάφορους τομείς από τους οποίους μπορεί να προέρχεται το πρόβλημα. Το ότι χρειάζεται χρόνο καθώς και ψυχολογική και οικονομική αντοχή αδιαμφισβήτητο.

Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεστε σε μέρη που δεν επιθυμείτε.
Δε χρειάζεται να πάτε στη βάφτιση που σας έχουν προσκαλέσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι δεν είναι κάτι ευχάριστο για εσάς, χωρίς παράλληλα να υπονοείται ότι δε θέλετε την ευτυχία αυτού του μωρού ή ότι δεν έχετε θάρρος να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις. Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεστε και να σέβεστε τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Είναι ΟΚ να αρνηθείτε και μάλιστα ανοιχτά κάτι που δε θέλετε.

Μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας αυτό που έχετε ανάγκη.
Πείτε αυτό που νιώθετε. Κάποιες γυναίκες προτιμούν να μη συζητούν για το θέμα και ενοχλούνται από ερωτήσεις που τους γίνονται, ενώ άλλες θέλουν να μιλήσουν αλλά η διακριτικότητα των γύρω τους μεταφράζεται ως αδιαφορία προς εκείνες. Η οικογένεια και οι φίλοι δε μπορούν να γνωρίζουν τι έχουμε ανάγκη να κάνουν για εμάς. Μιλήστε για αυτό που χρειάζεστε από εκείνους, δώστε τους οδηγίες ώστε να σας βοηθήσουν.

Οι γυναίκες και οι άνδρες είναι διαφορετικοί.
Νομίζετε ότι οι άνδρες δεν πολυενδιαφέρονται για τη διαδικασία στην οποία υποβάλλεστε για να αποκτήσετε παιδί, καθώς δε δείχνουν να είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί. Γυναίκες και άνδρες έχουν διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του στρες. Βρείτε τη χρυσή τομή ώστε να αντιμετωπίζετε τη δυσκολία σας αυτής ως ομάδα, και αποφύγετε να προσδοκάτε από τους συζύγους να νιώθουν όπως εσείς.

http://www.rozinapalaiologou.gr/